Πρόστιμα - φωτιά για ανασφάλιστα οχήματα












ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600.000

Τα πρόστιμα που θα ανέβουν στο TAXISnet για τα ανασφάλιστα

Σε νέους ελέγχους για χιλιάδες ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, με την ΑΑΔΕ να είναι έτοιμη να αναρτήσει στο TAXISnet τα νέα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ώστε να διαπιστωθούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων και να τους επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα μέσω Taxisnet.

Σε περίπου 600.000 ανέρχονται τα οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες θα βρεθούν στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ώστε να διαπιστωθούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Τα ανασφάλιστα οχήματα σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε περίπου 600.000.
Όπως αναφέρεται μέχρι το τέλος του 2017 ήταν ασφαλισμένα 6 εκατ. οχήματα έναντι 5,6 εκατ. οχημάτων το 2016, εξέλιξη που δείχνει ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στα οχήματα σημείωσαν αύξηση 7,09%. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει ότι κυκλοφορούν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα.
Ωστόσο, τα στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ περιλαμβάνουν οχήματα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία, αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας τους, κ.ά. Επίσης υπάρχει το σενάριο να ασφαλιστούν τα οχήματα για ένα τρίμηνο μέχρι να περάσει ο έλεγχος της ηλεκτρονικής διασταύρωσης και στη συνέχεια να μην ανανεώσουν την ασφάλεια τους.
Οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν τα εξής ποσά:
100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.
150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικά εκατοστά.
200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά εκατοστά
250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κυβικά εκατοστά





https://www.dikaiologitika.gr






---------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας