Το ΣτΕ επικύρωσε πρόστιμο 150.000 ευρώ στην ΕΑΒ




Η ποινή είχε επιβληθεί για ρύπανση στην περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας


Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώθηκε το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. για ρύπανση στην περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας από τη  διαχείριση των αποβλήτων της εταιρείας.

Ύστερα από αυτοψία που διενήργησαν το  Δεκέμβριο του 2007 ειδικοί   επιθεωρητές περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ διαπιστώθηκε σειρά παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Ο έλεγχος έγινε στο πλαίσιο ελέγχων  στη  Βοιωτία, λόγω του προβλήματος της ρύπανσης των υδάτων του ποταμού Ασωπού με εξασθενές χρώμιο.

Κατά την έκθεση ελέγχου, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, όπως ότι η διαχείριση της παραγόμενης ιλύος από τη μονάδα επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων (χρωμιούχων, κυανιούχων, όξινων/αλκαλικών κ.ά.) των εγκαταστάσεων της ΕΑΒ, δεν γινόταν σύμφωνα με τη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και την ισχύουσα νομοθεσία για τη διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων, και ότι η διαχείριση των λουτρών επιμεταλλώσεων δεν γινόταν σύμφωνα με τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους.

Στην ΕΑΒ επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ευρώ με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, εναντίον της οποίας  η εταιρεία προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών ζητώντας την ακύρωσή της, υποστηρίζοντας ότι η επιβολή του είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η ΕΑΒ έχασε τη δικαστική μάχη και άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο τελικά επικύρωσε  το πρόστιμο.






https://www.newsbeast.gr








-----------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό