ΠΑΡΚΟ LOGISTICS ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΗ








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS) ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΗ

Κατώτερη των περιστάσεων αποδεικνύεται η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τανάγρας.
Για μια ακόμα φορά απέδειξε την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου της, αφού προσπάθησε να εγκρίνει την Πολεοδομική Οργάνωση του προτεινόμενου Πάρκου Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Οινόη, χωρίς να έχει νωρίτερα ενημερώσει έστω και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής της, με αποτέλεσμα η συζήτηση του θέματος να αναβληθεί, προκειμένου να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερωμένο για τι ακριβώς καλείται να εγκρίνει.
Έτσι την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας προς έγκριση η Πολεοδομική Οργάνωση νέου Επιχειρηματικού Πάρκου Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Οινόη.
Από τη Δημοτική μας παράταξη δηλώσαμε πως θεωρούμε την επένδυση ως ένα μεγάλο βήμα για την αποτροπή της πολεοδομικής αναρχίας στη Βιομηχανική Περιοχή, αφού θα προηγηθούν πρώτα η πολεοδόμηση και τα έργα υποδομής όπως δρόμοι, ύδρευση, αποχέτευση, ψηφιακά δίκτυα κλπ και κατόπιν θα εγκατασταθούν οι επιχειρήσεις.
Όμως αντί η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο, επιχείρησε με συνοπτικές διαδικασίες να εγκρίνει ένα θέμα που:
·      Αποτελεί στον Εθνικό Χώρο το πρώτο οργανωμένο εγχείρημα δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου
·      Αποτρέπει την Πολεοδομική και Περιβαλλοντολογική αναρχία
·      Ελαφρύνει την επιβαρυμένη και άναρχη  βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων
·      Δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας
·      Δίνει καλό παράδειγμα στις Αρχές, πως πρώτη προτεραιότητά τους θα πρέπει να αποτελεί η Πολεοδομική Οργάνωση Βιομηχανικών και Αστικών περιοχών.
Έτσι ως φυσικό αποτέλεσμα προέκυψε η αναβολή της συζήτησης του θέματος.
Τότε και προτού αποφασιστεί η αναβολή και για να αποφύγουμε άσκοπες καθυστερήσεις, προτάθηκε από τον εκπρόσωπο της Δημοτικής μας Παράταξης «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» να έρθει προς ψήφιση το θέμα του «ΠΑΡΚΟΥ» στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τα Χριστούγεννα, με εισήγηση – παρουσίαση που να εξηγεί τα ζητήματα που τέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους, που μεταξύ άλλων είναι:
·      Η απαξίωση των όμορων στο «ΠΑΡΚΟ» ιδιοκτησιών
·      Το «κλείδωμα» της επέκτασης του οικισμού Οινόης, αφού με το προτεινόμενο «ΠΑΡΚΟ» καταλαμβάνεται επιφάνεια που προορίζεται από το ΓΠΣ για την επέκταση του οικιστικού ιστού της Οινόης.
·      Η δημιουργία παιδικού σταθμού.
·      Οι επιχώσεις  άνω των 10 μέτρων ύψους που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του «ΠΑΡΚΟΥ».
  • Η αποτύπωση σε χάρτη ολόκληρης της έκτασης που θα καταλαμβάνεται από το «ΠΑΡΚΟ», η επιφάνεια της ιδιόκτητης έκτασης του επενδυτή, καθώς και η αποτύπωση της γύρω κατοικημένης περιοχής.
  • Πληροφορίες για τον τρόπο απόκτησης από τον επενδυτή, των μη ιδιόκτητων εκτάσεων.
Τα Χριστούγεννα όμως πλησιάζουν και πρόσκληση δεν έχουμε λάβει για την εκ νέου συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και το σπουδαιότερο δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία για την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων.

Περιμένουμε από το Δήμαρχο Τανάγρας να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία οργανωμένης ανάπτυξης στη βιομηχανική περιοχή επισπεύδοντας τις διαδικασίες εγκρίσεων που αφορούν στο Δήμο μας.
Με την ευκαιρία τον καλούμε να αφήσει στην άκρη μικροκομματικές σκοπιμότητες και να προωθήσει χωρίς άλλες δικαιολογίες  τις έτοιμες σχεδόν Πολεοδομικές μελέτες στην υποβαθμισμένη, κατοικημένη περιοχή του Δηλεσίου.

Δήλεσι 18 Δεκεμβρίου 2017
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ













-----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας