"Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ




Σας προωθούμε την τελευταία πρωτοβουλία μας προς την Περιφέρεια Στερεάς
Ελλάδας, με ηλεκτρονική μας επιστολή προς τον Αντιπερειφερειάρχη
Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας κύριο Γιάννη Ταγκαλέγκα.

Λάζαρος Μαυράκης
Επικεφαλής του Συνδυασμού "Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.



Κύριε Ταγκαλέγκα
Πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα από τότε που σας ενημερώσαμε λεπτομερώς και σας παραδώσαμε τεύχη μελετών και σχεδίων με τις έτοιμες από το 1995, 10 πολεοδομικές μελέτες ένταξης του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως, πληροφορία που δεν ήταν μέχρι τότε σε γνώση της Περιφέρειας.
Παράλληλα σας ζητήσαμε να εντάξετε στην Α’ φάση των χρηματοδοτήσεων για την εξυγίανση του ΑΣΩΠΟΥ και τις Πολεοδομικές Μελέτες Δηλεσίου.
Σας υπενθυμίζουμε πως στη συνάντηση μάς ενημερώσατε για την πρόθεσή σας να παραδώσετε το «φάκελο» στους τεχνικούς σας συμβούλους για να λάβετε και να αξιοποιήσετε τις απόψεις τους.
Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σας μεταφέρουμε πως η προώθηση των εν λόγω πολεοδομικών μελετών δεν αποτελεί προτεραιότητα για το στενό σας συνεργάτη δήμαρχο Τανάγρας Βασίλη Περγάλια, ο οποίος επιλέγει να εντάξει στον προϋπολογισμό του 2018 την αναμόρφωση όλων σχεδόν των πλατειών του Δήμου, έχοντας προβλέψει ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό για τις Πολεοδομικές Μελέτες ένταξης του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως. Ακολουθεί δηλαδή κατά γράμμα τις αποφάσεις του προκατόχου του δημάρχου κ. Γεωργίου, με αποτέλεσμα να μένουν στα συρτάρια οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί στο πλαίσιο του 2ου ΚΠΣ και διεκόπησαν το 2002!
Έτσι το μόνο που καταφέραμε κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018, ήταν να αποφασιστεί από τον κ. Περγάλια η αφαίρεση των 200.000 ευρώ από τον κωδικό για την αναμόρφωση της πλατείας Δηλεσίου και να μεταφερθεί το ποσό αυτό στον κωδικό για τις Πολεοδομικές Μελέτες Δηλεσίου. Ποσό εντελώς ανεπαρκές σε σχέση με τα 2.500.000 ευρώ που απαιτούνται.
Πιστεύουμε πως αν ο Περιφερειάρχης που χρηματοδοτεί τα σημαντικά έργα της Περιφέρειας, δεν βρει τρόπο να χρηματοδοτηθεί το συντομότερο η ολοκλήρωση των 10 πολεοδομικών μελετών που σταμάτησαν το 2002, το Δήλεσι θα εξακολουθήσει να υποβαθμίζεται, με την κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη ύστερα από λίγα χρόνια.
Παράλληλα με την επιλογή της αυτή η Περιφέρεια Στερεάς θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αλλαγή νοοτροπίας των εκλεγμένων σύμφωνα με την οποία «κατασκευάζοντας πλατείες μαζεύουμε ψηφαλάκια, ενώ με έργα υποδομών όπως Σχέδια Πόλεως και αντιπλημμυρικά ....».
Αποτέλεσμα της νοοτροπίας αυτής οι νεκροί και η βιβλική καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής.
Φυσικά και τα ρέματα, όπως και οι δασικές εκτάσεις αποτελούν τμήμα των μελετών για την ένταξη του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως.
Θέτουμε επίσης υπόψη σας και παρακαλούμε να μεταφέρετε την πληροφορία στον Περιφερει-άρχη κ. Μπακογιάννη, πως ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Δημήτρης Παπανικολάου, κατονόμασε στις συνεντεύξεις του και το Δήλεσι στις περιοχές υψηλού κινδύνου με μπαζωμένα ρέματα.
Τέλος σας ενημερώνουμε πως επειδή δεν υπάρχει «εκκρεμής πολεοδομική μελέτη» στο Δήλεσι, σύμφωνα με το Ν. 4495/2017 για την Τακτοποίηση των Αυθαιρέτων, οι κάτοχοι αυθαιρέτων επιβαρύνονται πληρώνοντας αυξημένο κατά 25% πρόστιμο τακτοποίησης.
Αναμένουμε ενημέρωση για τις ενέργειες της Περιφέρειας, ώστε μαζί με τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας να πληροφορήσουμε τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και κατοίκους του Δηλεσίου για τις επιλογές του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη τους.
Δήλεσι 2 Δεκεμβρίου 2017
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

















----------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ