Ούτε οι ευλογίες του Παναγιοτάτου δεν θα φτάσουνε για να δημιουργηθεί ο καθαρός Ασωπός

Επιστολή για την ημέρα Περιβάλλοντος και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6/6 στο Σχηματάρι, απέστειλε ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Σήμερα που διεθνώς γιορτάζεται η Ημέρα του Περιβάλλοντος, στο Σχηματάρι έλαβε χώρα μια πολύ ωραία εκδήλωση για το οικοσύστημα και το περιβάλλον μερίμνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και θα έλεγε κανείς ότι είναι επαινετή η προσπάθεια του Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη για την εκδήλωση αυτή, σε μια περιοχή με ιδιαίτερο περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον λόγω του προβλήματος που επί 10ετιες ταλαιπωρεί την περιοχή και τους κατοίκους της. 

Είναι το ποτάμι ο Ασωπός. Την εκδήλωση αυτή την τίμησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Παναγιότατος Πατριαρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας κ.κ. Ιερώνυμος, Υπουργοί, Βουλευτές, επίσημοι και θεσμικοί. 

Έλειπαν όμως από την εκδήλωση αυτή οι απλοί κάτοικοι της περιοχής που για τόσα χρόνια ταλαιπωρούνται από τις επιπτώσεις που υπάρχουνε κυρίως στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον από την άναρχη βιομηχανική ανάπτυξη και από τη μεταβολή του ποταμού Ασωπού σε ένα αγωγό αποχέτευσης λυμάτων ομβρίων υδάτων και τοξικών αποβλήτων με μεγάλο περιέκτη σε εξασθενές χρώμιο, που ενοχοποιείται για τις επιπτώσεις που έχει στην δημόσια υγεία και ιδίως στην ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου, βρογχικού άσθματος, αλλεργικών αντιδράσεων, κλπ. 

Θα είναι ευτύχημα ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ για να πετύχουμε έναν καθαρό Ασωπό. Να πετύχουμε καθαρές εκβολές του ποταμού Ασωπού στον Ευβοϊκό κόλπο. Φοβάμαι όμως ότι ούτε οι ευλογίες του Παναγιοτάτου ούτε η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα φτάσουνε για να δημιουργηθεί ο καθαρός Ασωπός, αν δεν αποφασίσουμε να συνεργαστούμε όλοι, Κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία, βιομηχανία, θεσμικοί παράγοντες και πολίτες. Αλλιώς θα μείνει στην ανάμνησή μας μια ωραία εκδήλωση χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Όλοι πρέπει να συστρατευθούμε για να έχουμε ένα ΚΑΘΑΡΟ ΑΣΩΠΟ.  
http://www.eviaportal.gr/
----------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!