Βόμβα Βαρώτσου: «…περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κεντρική Ελλάδα»


Από http://lamianow.gr
Έντονη ανησυχία προκαλεί τις τελευταίες μέρες μια σεισμογραφική μελέτη του παγκοσμίως γνωστού φυσικού και σεισμολόγου κ. Βαρώτσου και της ομάδας ΒΑΝ, που μιλάει για μεγάλο σεισμό στην κεντρική Ελλάδα. Η συγκεκριμένη είδηση κυκλοφορεί σε δεκάδες ιστοσελίδες ωστόσο δεν τονίζεται ξεκάθαρα πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε πάγια είναι η άποψη αρκετών σεισμολόγων, Ελλήνων και ξένων, ότι κάποια στιγμή η περιοχή μας θα βγάλει έναν μεγάλο σεισμό. 
Προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα και ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες, που προφανώς και παραπέμπουν στο ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας που περιλαμβάνει τον Κορινθιακό, τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως κατέγραψε η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ του καθηγητή Φυσικής Παναγιώτη Βαρώτσου και των συνεργατών του.
Xαρακτηριστικά αναφέρει στο «πόρισμα» της:
«Οι ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες καταγράφηκαν από τον σταθμό έρευνας που έχει εγκαταστήσει η ομάδα ΒΑΝ στον σταθμό της Κερατέας .Παρακολουθούμε έντονα την ευρύτερη περιοχή, με μεγάλη προσοχή, καθώς η ομάδα ΒΑΝ μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί σε όλες σχεδόν τις αναφορές της…».
  


http://lamianow.gr


------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Δήλεσι