Τσίπρας – Μπακογιάννης για τον Ασωπό




Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης για την εξυγίανση του Ασωπού ύστερα απο τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Γράφτηκε από: Άννα Καραβοκύρη
Ο πρωθυπουργός για το θέμα του Ασωπού ανέφερε ότι κατά το παρελθόν έχουν συντελεστεί μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα και η συγκεκριμένη περιοχή για δεκαετίες είχε αντιμετωπίσει την αδράνεια και την αδιαφορία. Αναγμωρίζοντας το πρόβλημα ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι ο Ασωπός έχει πληγεί περιβαλλοντικά και παραγωγικά και δεσμεύτηκε για την εξυγίανση του.
Απο την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι «Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η αναφορά του Πρωθυπουργού, σήμερα, στο πρόβλημα του Ασωπού αλλά και στο σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξυγίανση και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Χαίρομαι γιατί εμείς εδώ, στη Στερεά, δώσαμε όλοι τα χέρια και ξεκινήσαμε τον αγώνα για τον Ασωπό μας. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν σοβαρά και υπεύθυνα στον αγώνα αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχουμε τον στόχο μας. Εύχομαι να υλοποιηθεί και η δέσμευση του Πρωθυπουργού για τη χρηματοδότηση του σχεδίου μας».
Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν πριν δύο μήνες ο Κ. Μπακογιάννης είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για τις λεπτομέρειες του σχεδίου εξυγίανσης και αποκατάστασης του Ασωπού που για πρώτη φορά εκπονήθηκε από την Περιφέρεια, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και υλοποιείται. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αναπτύσσεται σε τρεις άξονες: δημόσια υγεία, περιβάλλον και επιχειρηματικότητα και είναι το αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης και συλλογικής προσπάθειας, που έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, με πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την συμπαράσταση του, κατανοώντας τη σημασία του προβλήματος, και την ηθική του στήριξη στην μεγάλη προσπάθεια που λαμβάνει χώρα για την αντιμετώπισή του.





http://www.fmvoice.gr/













--------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας