Απολογισμός για τα 2,5 χρόνια στο τιμόνι της ΔΗ.Κ.Ε.Τ.




Απολογισμός για τα 2,5 χρόνια στο τιμόνι της ΔΗ.Κ.Ε.Τ. του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, μέσω του Προέδρου της, κ. Σαμουρέλη Χρήστου.

Με την συμπλήρωση 30 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων μας και με αφορμή την λήξη της θητείας μας, θεωρώ πως πρέπει να κάνω έναν απολογισμό των έργων και των δράσεων της  ΔΗΚΕΤ.  Αναφέρω μόνο τις κύριες δραστηριότητές μας:
  • Δημιουργία εικαστικών και μουσικών τμημάτων για παιδιά (μαθήματα ζωγραφικής και κλασσικής κιθάρας) με μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
  • Συμμετοχή στο επιχορηγούμενο πρόγραμμα “Άθληση Για Όλους” με την απασχόληση Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής, για την δημιουργία παιδικών τμημάτων βόλεϊ στο Δήμο μας, αλλά και στις Φυλακές Γυναικών Ελαιώνα, δίνοντας ένα επιπλέον κοινωνικό πρόσημο στις δράσεις της επιχείρησης
  • Κατασκευή της ιστοσελίδας diket.gr, προς όφελος της ενημέρωσης του πολίτη.
  • Χρηματοδοτηθήκαμε και δημιουργήσαμε βεστιάριο (65) παραδοσιακών φορεσιών, ώστε να μειώσουμε το ετήσιο κόστος ενοικίασης τους.
  • Προμηθευτήκαμε ένα πλήρες ηχητικό σύστημα, για να εξυπηρετούνται οι πραγματοποιούμενες εκδηλώσεις χωρίς δαπάνη, του οποίου η αγορά αποσβέστηκε ήδη από τον πρώτο χρόνο.
  • Η ΔΗ.Κ.Ε.Τ. συμμετέχει στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για απασχόληση Α.Μ.Ε.Α.
  • Συνέχισε την λειτουργία του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθώς και την εξασφάλιση της Γαλάζιας Σημαίας για την Πλάκα Δηλεσίου , ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην σωστή οργάνωση της ακτής και στην ασφάλεια των επισκεπτών.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Τ. στον τομέα του πολιτισμού και σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς, συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (Κορίνεια, Αναργύρεια, Γιορτή Κρασιού, Φεγγαράδα κ.α.), καρναβαλικών παρελάσεων στα Οινόφυτα και στα Δερβενοχώρια, εορτών παράδοσης και πολιτισμού με χορευτικά του τόπου μας. Διοργάνωσε για πρώτη φορά μεγάλη συναυλία με τους Κότσιρα – Μαχαιρίτσα, πραγματοποίησε ξεχωριστές θεατρικές και άλλες παραστάσεις για παιδιά, καθιέρωσε τα Χριστούγεννα στις πλατείες του Δήμου μας. Αποκορύφωμα το Φεστιβάλ Χριστουγέννων στο Σχηματάρι (σπιτάκια με πολλαπλές δράσεις και το τρενάκι του Αϊ Βασίλη), σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Τ. στόχευσε εξίσου στον νευραλγικό τομέα του αθλητισμού. Συμμετείχε στην διοργάνωση Ημερίδων Στίβου, στο Εργασιακό Τουρνουά Μπάσκετ, στον Αθανασάκιο Ημιμαραθώνιο, στις Ποδηλατοδρομίες κ.α.. Επίσης πραγματοποίησε πλήθος έργων αποκατάστασης – βελτίωσης των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.
Στα Δερβενοχώρια με παρεμβάσεις στα γήπεδα Στεφάνης, Πύλης και Σκούρτων. Χαρακτηριστικότερη επέμβαση η κατασκευή ακρυλικού ελαστικού δαπέδου και η  περίφραξη του γηπέδου μπάσκετ  Σκούρτων.
Στο γήπεδο του Αγ. Θωμά, έγινε αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα στα αποδυτήρια, και εγκατάσταση ορθοστατών και φιλέ βόλεϊ.
Στο γήπεδο Δηλεσίου, τοποθετήθηκαν πάγκοι αναπληρωματικών και προκάτ εξέδρες.
Στα γήπεδα της Δ.Ε. Τανάγρας, έγινε συντήρηση του συνθετικού χλοοτάπητα και εργασίες επισκευής του ηλεκτροφωτισμού. Στην Ασωπία τοποθετήθηκαν καθίσματα στην εξέδρα, κλιματιστικά αποδυτηρίων, συρρόμενη πόρτα στην είσοδο, ενώ στο Άρμα, νέοι πάγκοι αναπληρωματικών, ένα ζεύγος μπασκετών και στέγαστρο εξέδρας φιλάθλων. Και τα δύο γήπεδα έλαβαν για πρώτη φορά άδεια λειτουργίας.
Στα Οινόφυτα αποπερατώθηκε η κατασκευή των αποδυτηρίων των ακαδημιών και εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά. Προμηθευτήκαμε νέους πάγκους αναπληρωματικών, προκάτ εξέδρα, ηλιακό θερμοσίφωνα δοχείου 300lt και έγινε προμήθεια προστατευτικών για τους πυλώνες, διχτύων των τερμάτων και προπονητικού υλικού. Πραγματοποιήθηκαν επισκευές στον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων, ενώ αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται και το δημοτικό έργο εφαρμογής του ταρτάν περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, που αλλάζει την γενική όψη του γηπέδου.
Στο Σχηματάρι, πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου. Αντικαταστάθηκαν οι μπασκέτες με νέες προδιαγραφών FIBA. Τοποθετήθηκε νέος ηλεκτρονικός πίνακας LED και ηλιακοί συλλέκτες με όφελος την εξοικονόμηση ενέργειας. Προμηθευτήκαμε νέο ενισχυτή ήχου, έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμών εντός και εκτός γηπέδου κ.α.
Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης – επισκευής του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ (έναντι του Δημαρχείου) με αντικατάσταση των δύο ταμπλό και την κατασκευή ακρυλικού ελαστικού δαπέδου , βαφή και διαγράμμιση του γηπέδου.
Στο Στάδιο Ευάγγελος Δεπάστας, τοποθετήθηκαν ηλιακοί συλλέκτες και  κλιματιστικό, στοχεύοντας στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο θέρμανσης. Εγκαταστάθηκαν πυλώνες φωτισμού στο βοηθητικό γήπεδο και συντηρήθηκαν τα κάγκελα της κερκίδας.. Έγινε επισκευή συντήρηση του ταρτάν και κατασκευάσθηκε τοιχοποιία κάτω από την κερκίδα, με σκοπό την δημιουργία Δημοτικού Γυμναστηρίου. Το έργο έλαβε έγκριση της μελέτης και του τρόπου εκτέλεσής του από το Δημοτικό Συμβούλιο., και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.
Εύλογα λοιπόν προκύπτει πως η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση έχει πεδίο δράσης ιδιαίτερα σημαντικό, πόσο μάλλον αν στα παραπάνω συναθροίσουμε και τα διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Πεδίο δράσης που θα μπορούσε να διευρυνθεί περισσότερο. Απαιτούσε και απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση και ομαδικότητα. Κρατώ την εμπειρία που αποκόμισα, τις πολλές καλές και τις ελάχιστες κακές στιγμές της θητείας μου. Ευχαριστώ θερμά για την άριστη συνεργασία και στήριξη τα μέλη του Δ.Σ. , αλλά και το προσωπικό της ΔΗ.Κ.Ε.Τ. Επίσης εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Προέδρου.
                                                                        Για το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                     Ο Πρόεδρος Σαμουρέλης Χρήστος




http://diket.gr












-----------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας