Σύσκεψη στην Αυλίδα για το παραλιακό μέτωπο
Είχε συνέχεια, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τον Σεπτέμβριο του 2014, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σχετικά με την αποκατάσταση των προβλημάτων διάβρωσης της ακτής, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής Αυλίδας και την παραλία Χαλκίδας.


AYLIDA PARALIA2
Το έργο αποκατάστασης των σπηλαιώσεων στην παραλία Χαλκίδας, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωρά κανονικά, ενώ πρόσφατα υπήρξαν θετικές εξελίξεις και για το παραλιακό μέτωπο της Αυλίδας.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δια του υφυπουργού Νίκου Μαυραγάνη, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής Χαλκίδας και ενέκρινε ποσό 105.400,00€ για επιχορήγηση της Επιτροπής Ερευνών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για την εκτέλεση του προγράμματος “Καταγραφή-αξιολόγηση και ιεράρχηση προβλημάτων διάβρωσης της ακτής, από την Παραλία Αυλίδας μέχρι το Βαθύ” και επιπλέον 60.000,00€ για τα τοπογραφικά σχέδια. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του δημάρχου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου ειδική σύσκεψη στην Αυλίδα, παρουσία των καθηγητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Βασιλικής Τσουκαλά και Γιώργου Τσιαμπάου και συνεργατών, οι οποίοι όπως είπαν έχουν αναλάβει να αποτυπώσουν τα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της Αυλίδας, μήκους 6 χλμ, να προτείνουν λύσεις και να βοηθήσουν στη δημοπράτηση του έργου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αυλίδας, ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ανέλυσε την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο παραλιακό μέτωπο της Αυλίδας και τόνισε ότι η αποκατάσταση των προβλημάτων διάβρωσης της ακτής, θα αναδείξει ακόμη πιο πολύ την ιστορική αυτή περιοχή. Μάλιστα ανέφερε στους δύο καθηγητές ότι ο Δήμος Χαλκιδέων θα συνδράμει στην προσπάθειά τους, έτσι ώστε να κινηθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ακολούθησε επίσκεψη στο παραλιακό μέτωπο, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Β. Καθαροσπόρη, του αντιδημάρχου Αυλίδας Δ. Παπαποστόλου, των δημοτικών συμβούλων Γ. Γιαννούκου, Κ. Κυριάκου – Καλαμιώτη και Δ. Βερονικιάτη, τοπικών συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της περιοχής.
Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη ημέρα είχαν επισκεφθεί την ίδια περιοχή και ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Χαλκιδέων, ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Μαυραγάνης και ο Γ.Γ. του υπουργείου Γ. Δέδες, συνοδευόμενοι από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα στη Χαλκίδα, επιθεώρησαν τα έργα επισκευής των φθορών στα κρηπιδώματα της παραλίας.
http://e-sterea.gr/
-------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Δήλεσι