Προγραμματισμός ενεργειών καταπολέμησης κουνουπιών περιόδου 2017

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο με την συμμετοχή του Προέδρου της Π. Ε. Δ. και  Δημάρχου Ορχομενού, κ. Λουκά Υπερήφανου, και εκπροσώπων όλων των Δήμων της Π. Ε. Βοιωτίας, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για το έργο της  καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Αθανασίου Καρακάτζα και του Γενικού Δ/ντή Σταύρου Τσελά.
Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, τόνισε ότι:
«Τα κουνούπια είναι φορείς μετάδοσης ασθενειών και η έγκυρη καταπολέμηση συνιστά προληπτική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια θα προχωρήσει  σε επίγεια αλλά και με εναέρια μέσα καταπολέμησης προνυμφών ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.
Επίσης η Π. Ε. Βοιωτίας σε συνεργασία με τους Δήμους θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ενημέρωση των πολιτών, για την προστασία όλων των ευαίσθητων χώρων, καταυλισμούς Ρομά, σχολεία, κατασκηνώσεις κ.λ.π.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι είμαστε η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που έχουμε συνεχή ροή καταπολέμησης κουνουπιών 2ετίας με εστιασμένες παρεμβάσεις σε δυο άξονες:
1.της όχλησης και
2.της προστασίας της δημόσιας υγείας.
Η υγεία των πολιτών ήταν και παραμένει πρώτο μας μέλημα».


---------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξω από την Λιβαδειά η φωτιά στην Βοιωτία. Eκκενώθηκε το γηροκομείο.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας