Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα για προπαγανδιστικά φυλλάδια με συκοφαντικό περιεχόμενο σε σχολεία της Βοιωτίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝΘΕΜΑ: «Προπαγανδιστικά φυλλάδια με συκοφαντικό περιεχόμενο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας “Ο Πίνδαρος” σε σχολεία της Βοιωτίας»   

 
Σύμφωνα με δημοσιευμένη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στο διαδίκτυο ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας «Ο Πίνδαρος», καλούνται οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι εργαζόμενοι των περιοχών του Σχηματαρίου και των Οινοφύτων να προβούν σε πράξεις «συμπαράστασης» και «αλληλεγγύης» προς τους λαθρομετανάστες. Η εν λόγω ανακοίνωση-κάλεσμα μοιράσθηκε ελαφρώς τροποποιημένη και στο δημοτικό σχολείο Δηλεσίου Βοιωτίας.
Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, προβάλλεται ισχυρισμός των συντακτών αυτής, οι οποίοι αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας «Ο Πίνδαρος», εντελώς συκοφαντικός και δυνάμενος να αξιολογηθεί ποινικώς περί «…βίαιης επίθεσης που έχουν δεχτεί γονείς και εκπαιδευτικοί από ομάδα κρούσης της Χ.Α.».
Ακόμη, οι συντάκτες της καταγγέλλουν τον «ύποπτο» ρόλο που διαδραματίζουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), καθώς και διάφοροι έτεροι «αλληλέγγυοι», εντός των καταυλισμών των λαθρομεταναστών στην περιοχή της Βοιωτίας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την εν λόγω συκοφαντική σε βάρος πολιτικού κόμματος, και μάλιστα του τρίτου σε κοινοβουλευτική ισχύ, ανακοίνωση, οι συντάκτες της οποίας είναι επώνυμοι δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα πρωτοβάθμιοι εκπαιδευτικοί και ειδικότερα αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας «Ο Πίνδαρος»; Θα επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις;
Είναι σε γνώση της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Βοιωτίας καθώς και του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η εν λόγω συκοφαντική ανακοίνωση-κάλεσμα και εάν ναι, έχει δώσει έγκριση και άδεια για την πραγματοποίηση της ενέργειας αυτής;
 
Αθήνα, 15/02/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
------------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!