Οινόφυτα, Λιβαδειά και Αλίαρτο επισκέφθηκε ο υφ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας





Διήμερη περιοδεία στη Βοιωτία πραγματοποιεί από το πρωί ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, στο πλαίσιο επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνοδευόμενος από το βουλευτή Βοιωτίας Νίκο Θηβαίου και κομματικά στελέχη, επισκέφθηκε αρχικά το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Οινόφυτα, ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής.
Διαμοίρασε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία ασύλου και στα κράτη μέλη της Ε.Ε. ενώ υποβάθμισε πλήρως το περιστατικό του διαπληκτισμού του με αγανακτισμένο πολίτη στη Σάμο.
«Δεν ήρθαμε για να φύγουμε» ήταν η απάντηση του υφυπουργού  σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με αφορμή, νέες εμπλοκές ή αδιέξοδα στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο υφυπουργός συναντήθηκε με τη Διοίκηση και εργαζόμενους του νοσοκομείου Λιβαδειάς και παρέλαβε υπόμνημα αιτημάτων για την αναβάθμιση του ιδρύματος, από τη Διοικήτρια Ευμορφία Βαλλά.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η συμβολή του νοσοκομείου στην περίθαλψη των προσφύγων που διαμένουν στην πόλη.
Ο κ. Μπαλάφας επισκέφθηκε και το δήμο Αλιάρτου με το δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη να θέτει ως υψηλής προτεραιότητα προβλήματα πρώτον την επίσπευση της ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης του Οργανισμού Κωπαΐδας και την απόδοση της ακίνητης περιουσίας του, στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, και δεύτερον την υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την ίδρυση  Αστυνομικού Τμήματος, με έδρα την Αλίαρτο, και την στελέχωση του με το απαραίτητο προσωπικό.
Ο υφυπουργός  και ο βουλευτής  Νικόλαος Θηβαίος δεσμεύτηκαν ότι θα συνδράμουν στην επίλυση τους, μεταφέροντας τα ζητήματα αυτά και στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς.
Η επίσκεψη του υφυπουργού μεταναστευτικής πολιτικής θα συνεχιστεί και το Σάββατο στο Δήμο Θηβαίων, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και στο Δήμο Λεβαδέων.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στη 13.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης.



http://www.siriosfm.gr/




 Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:
Παρασκευή 3/2/2017
 Ώρα 10.00. Επίσκεψη στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Οινόφυτα και συνάντηση με το Δήμαρχο Οινοφύτων κ. Περγάλια Βασίλειο.
Ώρα 12.30. Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Ώρα 14.30. Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αλιάρτου και συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Ντασιώτη Γεώργιο.
Σάββατο 4/2/2017
Ώρα 10.00. Επίσκεψη στην πόλη της Θήβας, επιθεώρηση των έργων προετοιμασίας του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων και συνάντηση με το Δήμαρχο Θήβας κ. Νικολάου Σπυρίδωνα.
Ώρα 13.00. Συνάντηση με τη Δήμαρχο της Λιβαδειάς κ. Πούλου Γιώτα, ομιλία του Υφυπουργού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, συζήτηση με τους πολίτες και τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ.








--------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας