Η ΚΟΒ Οινοφύτων – Σχηματαρίου του ΚΚΕ Καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα χωριά και στα σχολεία
Τα προσφυγόπουλα στα χωριά και στα σχολεία της περιοχής καλωσορίζει η ΚΟΒ Οινοφύτων – Σχηματαρίου του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι το ανθρωπιστικό καθήκον κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας είναι να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στους κυνηγημένους ανθρώπους και να απομονώσει τις ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που αθωώνουν τους πραγματικούς φταίχτες.
Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ σημειώνει:
«Με αφορμή τη συζήτηση που εξελίσσεται στα σχολεία της περιοχής για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων - μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μήνες στο “Κέντρο Οινοφύτων” θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί στήριξε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων. Παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Την ίδια βαριά ευθύνη έχει και για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί σε αρκετά σχολεία ιδιαίτερα στο ζήτημα του κτιριακού αλλά και της υλικοτεχνικής υποδομής.
Το ΚΚΕ ουκ ολίγες φορές έχει επισημάνει την ανάγκη επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων στο κτιριακό και στις σχολικές υποδομές. Πρόσφατα, ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Τανάγρας κατέθεσε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα επ’ αυτού προς τη Δημοτική Αρχή.
Ταυτόχρονα, θεωρούμε πως η προώθηση ενός σχεδιασμού σε ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτεί έγκαιρη ενημέρωση των σχολικών μονάδων και ουσιαστικά μέτρα για τη μεταφορά, την υγιεινή, την καθαριότητα, την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Έχουν παρθεί αυτά τα μέτρα και αν ναι, ποια είναι;
Τα “όπως-όπως και βλέπουμε” και οι κυβερνητικές παλινωδίες -μόνο τυχαίες δεν είναι- αφήνουν ελεύθερο πεδίο στους εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής να εμφανίζονται, να λένε αισχρά ψέματα και να αραδιάζουν το δηλητήριο και το μίσος τους απέναντι σε μικρά παιδιά. Κανένας γονιός δεν πρέπει να αφήσει αυτή την τακτική αναπάντητη. Να απομονωθούν μαζικά αυτές οι φωνές! Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν θα λύσουν τα προβλήματα των σχολείων ούτε θα βελτιώσουν τις συνθήκες σπουδών και ζωής των παιδιών μας.
Η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί με κάθε ευκαιρία τους πρόσφυγες και τους μετανάστες γιατί αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τα αφεντικά της, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοκαπιταλιστές αγρότες και άλλους. Για μία ακόμα φορά κάνει καλή δουλειά για το σύστημα και αθωώνει τις κυβερνητικές ευθύνες.
- Η ανασφάλεια, η οργή και η αγανάκτηση γύρω από την ένταση του προσφυγικού ζητήματος είναι δικαιολογημένη όταν κατευθύνεται ενάντια στην πραγματική αιτία των δεινών που ζούμε, που δεν είναι άλλη από τις κυβερνητικές επιλογές και την βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτοί κάνουν πολέμους και οργανώνουν επεμβάσεις για τα κέρδη των μονοπωλίων, οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετέχουν για να εξασφαλίσουν “κομμάτι από τη μοιρασιά” στους Έλληνες κεφαλαιοκράτες και αυτό που μένει στους λαούς είναι η δυστυχία, η πείνα, ο θάνατος και η προσφυγιά.
Αυτά τα βρώμικα σχέδια -στα οποία συμμετέχει “με τα μπούνια” και η ελληνική κυβέρνηση- εμείς και τα παιδιά μας θα τα βρούμε μπροστά μας και οι συνέπειες για το λαό μας και όλους τους λαούς θα είναι πολύ σκληρές αν δεν ορθώσουμε το ανάστημά μας και δεν οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα της ίδιας βαρβαρότητας που εμάς μας καταδικάζει στη φτώχεια, στη λειψή και “ετοιμόρροπη” Υγεία και Παιδεία, στην αφαίρεση δικαιωμάτων. Διώχτηκαν από τις χώρες τους ή σηκώθηκαν και έφυγαν γιατί έπρεπε να προστατευτούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Δεν επέλεξαν να είναι εδώ ούτε ο προορισμός τους ήταν η Ελλάδα - πόσο μάλλον ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Οινόφυτα. Είναι κοινός ο εχθρός μας! Είμαστε στην ίδια “μπάντα” και απέναντί μας έχουμε τα μονοπώλια και τα κέρδη τους!
- Το ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, όλο το λαό του Δήμου Τανάγρας να υποδεχτούμε στα χωριά και τα σχολεία μας τα κατατρεγμένα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών. Να δείξουμε με κάθε τρόπο έμπρακτα την αλληλεγγύη μας! Να απομονώσουμε ρατσιστικές και φασιστικές φωνές και να μην αφήσουμε η ανησυχία μας να γίνει άλλοθι για να χύσουν το μίσος τους!
Ταυτόχρονα καλούμε να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για τη διεκδίκηση από τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση των λύσεων εκείνων που πρέπει να δοθούν στα μεγάλα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και συνολικά τα χωριά μας (κτιριακό, ελλείψεις, παιδικοί σταθμοί, Κέντρο Υγείας και ΙΚΑ κ.ά).
Οι φορείς της περιοχής το εργατικό - λαϊκό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει:
  • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία -κατά βάση- τις απογευματινές ώρες.
  • Καμία εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και άλλων αυτόκλητων “αλληλέγγυων” που συχνά ο ρόλος τους είναι ύποπτος.
  • Να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί ούτε ένα προσφυγόπουλο από την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Να διασφαλισθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να διασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών.
Έλληνες και ξένοι εργάτες πρέπει να δοκιμάσουν τη δύναμή τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει πολέμους, φτώχεια, ανεργία και προσφυγιά».

http://www.902.gr/--------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξω από την Λιβαδειά η φωτιά στην Βοιωτία. Eκκενώθηκε το γηροκομείο.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας