ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ E.K.Θ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «PepsiCo-ΗΒΗ» ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ




Άλλο ένα λουκέτο σε επιχείρηση της  περιοχής των Οινοφύτων. Συγκεκριμένα η γνωστή πολυεθνική βιομηχανία των αναψυκτικών  «PepsiCo-Ήβη» η οποία  αποτελεί τον τελευταίο κρίκο μιας μακράς αλυσίδας πτωχεύσεων, περικοπών ή ολοκλήρωσης δραστηριοτήτων στη χώρα μας μεγάλων και ιστορικών επιχειρήσεων.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόνο στο τελευταίο 12μηνο πολύ γνωστές επιχειρήσεις όπως η αλυσίδα Ηλεκτρονικών Ειδών «Ηλεκτρονική», τα γνωστά βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου», η ιστορική εταιρεία «Ελευθερουδάκης», το ξενοδοχείο Athens Ledra, η βιομηχανική μονάδα της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο, το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ στα Τρίκαλα, η χαρτοβιομηχανία ΒΙΣ της οικογένειας Φιλίππου και η εταιρεία ΙΜΑΣ της ContiTech στη Μαγνησία, οι δραστηριότητες του Ομίλου Λεβεντέρη στο Βόλο, η Softex της Bolton Group και φυσικά οι αρνητικές εξελίξεις στη μεγαλύτερη ελληνική λιανεμπορική επιχείρηση, τον Όμιλο Μαρινόπουλου έρχονται να καταδείξουν τη μεγάλη ζημιά που συντελέστηκε εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων, που σε συνδυασμό με την απαίτηση του κεφαλαίου για διαρκώς μεγαλύτερη κερδοφορία διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο στην συντελούμενη αποβιομηχάνιση της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση και την προοπτική ανάκαμψης της Εθνικής μας οικονομίας .
Η εταιρία PepsiCo - ΗΒΗ μετά το κλείσιμο της ιστορικής μονάδας εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι τον Ιανουάριο του 2013, ανακοίνωσε και το κλείσιμο της κεντρικής μονάδας παραγωγής της στη χώρα μας, που βρίσκεται στα Οινόφυτα και παράγει στην Ελλάδα τα προϊόντα Pepsi Cola, Seven Up, Lipton Ice Tea και HBH, τα οποία πλέον θα εισάγονται από μονάδες παραγωγής γειτονικών χωρών.
Παρότι η εταιρία ανακοίνωσε ότι από τα 65 άτομα που απασχολούνταν στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, τα περισσότερα θα απορροφηθούν  εταιρείας σε άλλες θέσεις εργασίας του ομίλου με παράλληλο  πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, οι εργαζόμενοι αιφνιδιασμένοι και νοιώθοντας αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον λόγω του ότι  η πρόταση για συνέχιση της απασχόλησης αναφέρεται για εργολαβική απασχόληση και με νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν ,αποφάσισαν να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της εταιρείας και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, ζητώντας παράλληλα συμπαράσταση από την Κυβέρνηση και τους  φορείς της περιοχής   για την αποτροπή του κλεισίματος της επιχείρησης και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις  η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την Διοίκηση της εταιρείας για το αιφνιδιαστικό σταμάτημα της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου των Οινοφύτων και την ΚΑΛΕΙ να ανακαλέσει την απόφαση της .
Σαν μοχλό πίεσης για την ανάκληση της απόφασης της ΚΑΛΕΙ το καταναλωτικό κοινό να δείξει αντίστοιχη καταναλωτική συμπεριφορά σε όλα τα προαναφερόμενα προϊόντα που δεν θα παράγονται στην Ελλάδα αλλά θα εισάγονται από τις γειτονικές χώρες (Pepsi Cola, Seven Up, Lipton Ice Tea και HBH)
ΔΗΛΩΝΕΙ πλήρη συμπαράσταση στις αποφάσεις των εργαζομένων καλώντας το ίδιο να πράξουν η Κυβέρνηση , οι τοπικοί φορείς καθώς και τα καταναλωτικά κινήματα της χώρας μας.  
ΚΑΛΕΙ  την Κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα βάλουν τέλος στο εφιαλτικό τοπίο της συντελούμενης αποβιομηχάνισης της Χώρας μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ





http://www.e-sterea.gr/








-------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας