ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/09/2016 "Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπολίτες,
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δημου Τανάγρας, Πέμπτη 29.09.2016 μεταξύ άλλων θεμάτων αποφασίστηκαν:
1.        ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Κου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2020, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρωτοβουλία στην οποία ήδη συμμετέχουν δήμοι όπως η Λαμία, η Λειβαδιά, η Θήβα, η Χαλκίδα και 18 ακόμα Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στόχος η επίτευξη χρηματοδότησης από κονδύλια του ΕΣΠΑ που μέχρι σήμερα δεν διεκδικούσε κανένας στην Ελλάδα.
Κλειδί για την επιτυχία αποτελεί η μεγάλη μέγεθος σε έκταση και πληθυσμό περιοχή που θα διεκδικήσει τη χρηματοδότηση, υπό τη βασική προϋπόθεση το αποτέλεσμα του Επιχειρηματικού Σχεδίου ως συνόλου να είναι μεγαλύτερο από το αθροιστικό αποτέλεσμα των επιμέρους σχεδίων, εάν αυτά υλοποιούνταν μεμονωμένα.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» κ. Λάζαρος Μαυράκης, συνεχάρη το Δήμαρχο Στυλίδας κ. Απόστολο Γκλέτσο για την πρωτοβουλία του να ενώσει τις δυνάμεις όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση κατευθείαν από τις Βρυξέλλες.
Αναφέρθηκε στην απογοήτευση των δημοτών από τη Δημοτική Αρχή που ενώ δαπάνησε 2 εκατομμύρια Ευρώ για τη μελέτη αποχέτευσης Δηλεσίου, έργο με προϋπολογισμό 24 εκατομμυρίων Ευρώ και προϋπολόγισε 300.000 Ευρώ για την ανακατασκευή των κατεστραμμένων τοιχίων, πεζοδρομίων και φωτισμού στην παραλία του Δηλεσίου, έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,  έχει σιγήσει και κανένας δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί και τα έργα αυτά καθυστερούν, ζητώντας από το Δήμαρχο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες.
Ο Δήμαρχος απέφυγε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συνέχισε λέγοντας πως μια τέτοια πρωτοβουλία σύμπραξης των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης αξιολογήθηκε από τη Δημοτική Αρχή ως 8ο θέμα και μόνο ύστερα από την παρέμβαση της Δημοτικής μας Παράταξης το θέμα αναβαθμίστηκε σε πρώτο. Ζήτησε επίσης από τον κ. Γκλέτσο πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εγχειρήματος, λέγοντας πως συμπαραστέκεται στο τεράστιο εγχείρημα της σύμπραξης για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης μέσω μιας πραγματικά Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.
Από την επιστημονική συνεργάτη του Δημάρχου Στυλίδας κ. Βάνα Φύκα έλαβε την απάντηση πως μέχρι το Μάρτιο 2017 έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκέντρωσης των αναγκών από τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας και η ομαδοποίησή τους, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες χρηματοδότησης μιας πραγματικά Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

2.        ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΕΡΝΑ ΔΗΛΕΣΙΟΥ
Είμαστε υπέρ της βιομηχανικής δραστηριότητας που φέρνει θέσεις εργασίας και παράγει εισόδημα στον τόπο μας. Όμως μέχρις ότου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, του Δήμου, του Παρατηρητηρίου Υγείας και της Περιφέρειας ασχοληθούν με τον ουσιαστικό έλεγχο της ορθής λειτουργίας των επιχειρήσεων, μέχρις ότου να πραγματοποιούν ελέγχους και μετά τις τρεις το μεσημέρι, εμείς ως Δημοτική Παράταξη είμαστε υποχρεωμένοι να διαφωνούμε με την ανεξέλεγκτη λειτουργία και επέκταση επιχειρήσεων που ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Οι κάτοικοι του Δηλεσίου υποφέρουν από τη βρώμα που αναδύεται από  τα πτηνοτροφεία στην περιοχή Στέρνα, στην οποία δραστηριοποιείται και η επιχείρηση που καλούμαστε να γνωμοδοτήσουμε και ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα παιδιά των κατοίκων που εγκαταλείπουν την περιοχή και στις κοινωνικές συναντήσεις όπου οι παρευρισκόμενοι αναγκάζονται να κρατούν αρωματικά μαντηλάκια μπροστά από τη μύτη τους.
Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο να αναλάβουν δυναμικές πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των Δημοτών και να μην περιορίζονται σε αλληλογραφία με την Περιφέρεια που καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων.
Υπέρ της λειτουργίας του πτηνοτροφείου στην περιοχή Στέρνα Δηλεσίου (πριν από τις γραμμές του τρένου) ψήφισαν ολόκληρη η Δημοτική Αρχή μεταξύ των οποίων και η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος από το Δήλεσι κ. Ελένη Ζαφειροπούλου, ενώ από την αντιπολίτευση υπέρ του πτηνοτροφείου ψήφισαν οι δημοτικού σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Κόκκαλης, Αντώνης Κανέλλος, Κώστας Αναστασίου και Χρήστος Πέτρου.
Κατά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, Λάζαρος Μαυράκης, Δήμος Θεοδώρου, Λιάνα Κακάλια και Ευγενία Πινήτα.

Δήλεσι 30 Σεπτεμβρίου 2016
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ















--------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας