Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το αρχαίο θέατρο της Τανάγρας
Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το αρχαίο θέατρο της Τανάγρας

23 Aυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου του 2016 υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ύψους 50.000 ευρώ, με αντικείμενο το έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ». 

Στόχος της προγραμματικής σύμβασης είναι ο καθαρισμός, η αποτύπωση και η ανάδειξη της θέσης του αρχαίου θεάτρου της Τανάγρας, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του υψώματος «Γριμάδα». Ταυτόχρονα με τις εργασίες στο θέατρο θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και αποτύπωση δημο9σίων κτιρίων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του θεάτρου, καθώς αυτό δεν αποτελούσε μεμονωμένο κτίσμα αναψυχής, αλλά τμήμα λατρευτικής θέσης με ναούς και δημόσια αρχιτεκτονήματα στο στενό περιβάλλον το. Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεσθούν περιγράφονται στο κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης. 

Τη χρηματοδότηση για το έργο, ύψους 50.000 ευρώ, διαθέτει ο Δήμος Τανάγρας. Η διάρκεια υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης είναι δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών. 

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά Δήμο Τανάγρας και το Δήμαρχο, κ. Βασίλειο Περγάλια για τη συμβολή του στην ανάδειξη του σπουδαίου αυτού μνημειακού συνόλου. 

Εικ. 1: Το αρχαίο θέατρο της Τανάγρας.
http://www.diazoma.gr/


-------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)