5ος Ημιμαραθώνιος ''Αθανασάκης Ελευθέριος'' στο ΣχηματάριΣτη μνήμη πεσόντων αεροπόρων

Σας καλωσορίζουμε στον 5ο Ημιμαραθώνιο <<Αθανασάκης Ελευθέριος>> στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων. Έναν αγώνα δρόμου μαζικού λαϊκού αθλητισμού που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Τανάγρας (ΔΗΚΕΤ), με τη βοήθεια δραστήριων συλλόγων της περιοχής.
Όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, δηλαδή την 4η Σεπτεμβρίου 2016 διοργανώνουμε αγώνα 20, περίπου, χιλιομέτρων.
Φέτος, παράλληλα με τον αγώνα αυτό, θα διεξαχθεί και άλλος αγώνας, 5 περίπου χιλιομέτρων, για αθλητές που δεν επιθυμούν να αγωνιστούν σε μεγάλη απόσταση.
Ο αγώνας των 20 χλμ. ξεκινά από των άγαλμα στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων απέναντι από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου και διασχίζει περιμετρικά τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), φθάνει μέχρι τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Οινοφύτων – Σχηματαρίου, περνά στην περιοχή της Αρχαίας Τανάγρας, φθάνει στο χωρίο της Σύγχρονης Τανάγρας, όπου θα δούμε το άγαλμα προς τιμή του αεροπόρου Μπεσύρη Κωνσταντίνου, ο οποίος κάηκε μέσα στο αεροπλάνο του στην προσπάθειά του να μην πέσει μέσα στο χωρίο και προξενήσει καταστροφή.
Στη συνέχεια, ακολουθώντας συνεχώς πορεία περιμετρικά του Αεροδρομίου της Τανάγρας περνά μπροστά από την Πύλη της 114 Π.Μ. και μετά ακολουθώντας το νότιο παράλληλο δρόμο της Εθνικής Οδού διασχίζει την κεντρική οδό του Σχηματαρίου για να καταλήξει στο στο ποαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου.
Η διαδρομή είναι ακριβώς ίδια με την περσινή.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:30 στο χώρο μπροστά από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου.
Αν και κατά την ώρα της εκκίνησης συνήθως η θερμοκρασία είναι υψηλή, επιθυμία των διοργανωτών είναι να μην τερματίσουν νύκτα οι πιο αργοί αθλητές και έτσι δε δίνεται εκκίνηση πιο αργά.
Για τον αγώνα, υπάρχουν έξι σταθμοί εφοδιασμού των αθλητών με νερά. Στο 4ο χλμ ο σταθμός Κόκα Κόλα – ΕΑΒ, στο 8 χλμ ο σταθμός Αρχαία Τανάγρα, στο 11,7ο χλμ. ο σταθμός Τανάγρα, στο 14 χλμ ο σταθμός 114 Π.Μ. όπου θα προσφερθούν και ισοτονικά, στο 16ο χλμ. ο σταθμός Μπεσύρης Κωνσταντίνος και στο 18ο χλμ. ο σταθμός Σχηματάρι.
Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας: Τα πρώτα μέτρα είναι ανηφορικά τα επόμενα 5 χλμ είναι ελαφρώς κατηφορικά, από το 6 ως το 12 παρατεταμένα ανηφορικά, από το 12 ως το 13 κατηφορικά, από το 13 ως το 14 χωρίς κλίση, από το 14 ως το 15,8 έντονα ανηφορικά και από το 15,8 ως τον τερματισμό σχεδόν χωρίς κλίση ή ελαφρώς κατηφορικά.
Των αθλητών προπορεύεται μοτοσικλέτα και ακολουθούνται από ασθενοφόρο με γιατρό και μικρό βαν, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να εγκαταλείψει. Μεταξύ των αθλητών θα υπάρχουν εθελοντές ποδηλάτες. Γιατρός θα υπάρχει και στο 2ο Δημοτικό σχολείο, όπου και θα τερματίσουν οι αθλητές.
Οι κατηγορίες είναι ανδρών και γυναικών. Δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Μετάλλια θα λάβουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν.
Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει στο 2ο Δημοτικό, στις 16:00 η ώρα και θα λάβουν τους αριθμούς συμμετοχής και το τσιπ της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης από τη Γραμματεία.
Στις 17:00 η ώρα και οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χώρο της αφετηρίας με λεωφορεία του Δήμου Τανάγρας.
Ο αγώνας των 5 χλμ. θα ξεκινήσει την ίδια ώρα, αμέσως μετά την εκκίνηση των 20 χλμ., μπροστά από την είσοδο του 1ου Νηπιαγωγείου Σχηματαρίου.
Ο αγώνας θα γίνει εντός του αστικού ιστού του Σχηματαρίου και στους αθλητές θα προσφερθούν νερά στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε έναν ενδιάμεσο σταθμό.
Οι επιδόσεις των αθλητών θα μετρηθούν με χρονόμετρο χειρός.
Με τον τερματισμό, κάθε αθλητής λαμβάνει αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα στον οποίο συμμετείχε.
Χορηγοί θα προσφέρουν εδέσματα και αναψυκτικά στους αθλητές.
Μετά τη λήξη του αγώνα, κατά τις 8:30 θα γίνουν οι απονομές των κυπέλων και οι βραβεύσεις αθλητών για τη συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό.
Δεν υπάρχει χρηματική συμμετοχή σε κανέναν από τους δύο αγώνες.
Κάθε συμμετέχων οφείλει να προφυλάσσει τον εαυτό του και να έχει προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν από τη συμμετοχή του στον αγώνα.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 1η Σεπτεμβρίου 2016 (για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων και τον υπολογισμό των απαιτούμενων μεταλλίων) με τον παρακάτω τρόπο:
Συμπληρώστε την αίτηση υπεύθυνη δήλωση πιο κάτω και αποστείλετε αυτή στο fax: 2262351188 ή στο e-mail: diket@tanagra.gr
ΔΗΚΕΤανάγρας
5οςΗμιμαραθώνιος
<<Αθανασάκης Ελευθέριος>>
Στη μνήμη Πεσόντων Αεροπόρων
Διοργάνωση
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣhttp://www.athenianrunnersclub.gr/5ος Ημιμαραθώνιος ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 2016 – 4 Σεπτεμβρίου |Σχηματάρι

------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Δήλεσι