12 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

12 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δυναμώνει τις φωνές των Μαθητών μέσα από τις Δράσεις του YouSmile

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου και επικεντρώνεται στα προβλήματα των νέων ανθρώπων στον κόσμο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει για τη δράση του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile, μιας πρωτοβουλίας παιδιών και εφήβων όπου συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις αλλά και σε εκδηλώσεις κινητοποίησης κι ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν τα Δικαιώματα των παιδιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε από ένα 10χρονο παιδί, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, που αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης που έχουν οι απόψεις και οι επιθυμίες των παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε το βήμα σε μαθητές και μαθήτριες μέσω του YouSmile για να ενωθούν οι φωνές τους σε τοπικό σχολικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αναδεικνύοντας τον αυθορμητισμό των δράσεων εθελοντών μαθητών.

Βασική αρχή είναι ότι τα παιδιά, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, έχουν τη δική τους φωνή που οι ενήλικες πρέπει να ακούσουν και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Με γνώμονα αυτή την αρχή, το YouSmileεπιχειρεί να αναδείξει όλες τις εθελοντικές πρωτοβουλίες μαθητών από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές κουλτούρες που πηγάζουν από τα ίδια τα παιδιά και απευθύνονται είτε μέσα από δράσεις είτε μέσω μηνυμάτων σε άλλα παιδιά. Όλοι οι εθελοντές μαθητές είναι οι πρεσβευτές του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ενδεικτικά τη φετινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικές κι ευρωπαϊκές δράσεις:
● Συμμετοχή, διοργάνωση κι έναρξη των δράσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Συμβουλίου Νέων (Youth Advisory Council) του CHI (Child Helpline International) Περισσότερα εδώ
● Πανελλαδική συμμετοχή 450 μαθητών στις 11/12 Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στην διοργάνωση και υλοποίηση δράσεων Εθελοντισμού για να στηρίξουν άλλα παιδιά.  Περισσότερα εδώ
● Εβδομάδα ευαισθητοποίησης ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying) με σειρά δράσεων με πρωταγωνιστές τα Παιδιά. Περισσότερα εδώ 
● Συμμετοχή στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Περισσότερα εδώ

Στα 4 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του το YouSmile έχει δώσει βήμα σε περισσότερους από 300 μαθητές και περισσότερα από 50 σχολεία σε όλη την Ελλάδα μέσα από την αξιοποίηση της ενημερωτικής του ιστοσελίδας YouSmile, της διαδικτυακής τηλεόρασηςτου ραδιοφώνου.

Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 270 εκπομπές με θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά, ενώ οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να διοργανώσουν και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με στόχο την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που τους αφορούν, όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η κακοποίηση των παιδιών, οι φυγές εφήβων, ο εθισμός στα games και τα social mediaκαθώς και η ασφαλής χρήση του διαδικτύου. Αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες Παιδιά να μάθουν τα Δικαιώματα τους και πώς να τα διεκδικούν.

Τη δράση του YouSmile την διαχειρίζεται αποκλειστικά επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αποτελεί ένα από τα βασικά «εργαλεία» στην προσπάθεια του, χρησιμοποιώντας τεχνολογικά εργαλεία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενημερώσει άμεσα τα παιδιά για την κακοποίηση, τα δικαιώματα τους καθώς και για την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» όπου μπορούν να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια για τους ίδιους ή τους φίλους τους.

Επισκεφτείτε την σελίδα www.yousmile.gr   
Στοιχεία επικοινωνίας: yousmile@hamogelo.gr  

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140

http://www.hamogelo.gr/

------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έξω από την Λιβαδειά η φωτιά στην Βοιωτία. Eκκενώθηκε το γηροκομείο.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Kαθαρές και απαγορευμένες παραλίες στην περιοχή μας από το ΠΑΚΟΕ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας