Το φορο-σαφάρι ξεκίνησε από Δήλεσι και Ωρωπό




Το φορο-σαφάρι ξεκίνησε από Δήλεσι και Ωρωπό – Έλεγχοι on camera – Ιδιοκτήτης ταβέρνας δεν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 400€

- Ξεκίνησαν οι στοχευμένοι έλεγχοι για φορολογικές παραβάσεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης τουριστικών περιοχών
- Την Κυριακή κλιμάκιο της Υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων βρέθηκε σε Δήλεσι και Ωρωπό
- Αιφνιδιάστηκαν οι ιδιοκτήτες όταν είδαν τους... "ράμπο" να ζητούν αποδείξεις και όλα τα απαραίτητα έγγραφα
- Σε μια ταβέρνα οι αποδείξεις σε 25 τραπέζια είχαν εκδοθεί... ταυτόχρονα!
- Στο 100% η παραβατικότητα (!), συμβολικά σε αυτή τη φάση τα πρόστιμα

"Λαβράκια" έβγαλε σήμερα (Κυριακή 10.07.2016) η Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων σε καφετέριες και ταβέρνες που βρίσκονται σε παραλίες στο Δήλεσι και στον Ωρωπό. Οι έλεγχοι που είχε ανακοινώσει Γενική Γραμματεία Εσόδων (υπολογίζεται πως θα φτάσουν τις 30.000) ξεκίνησαν με σκοπό να διαπιστωθούν φορολογικές παραβάσεις και οι παραβάτες να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν.

Το φορο-σαφάρι ξεκινά στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και κυρίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Οι ιδιοκτήτες των καφετεριών και των ταβερνών στις περιοχές όπου βρέθηκαν την Κυριακή οι «ράμπο» του ελεγκτικού μηχανισμού έδειξαν να αιφνιδιάζονται όταν αντίκρισαν το πρωί κλιμάκιο να ελέγχει τις αποδείξεις και να ζητάει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.



















"Αυτή την περίοδο παρατηρείται ολοένα και αυξημένη παραβατική συμπεριφορά, γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες και την οικονομική κρίση και την ραγδαία αύξηση του τουρισμού, καταφεύγουν σε παραβατική συμπεριφορά» είπε η Μαρία Τσίγκα, προϊστάμενη του κλιμακίου, σημειώνοντας πως «σήμερα η παραβατικότητα είναι στο 100%".


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ




Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν σε αρκετά παραλιακά μέρη εντός Αττικής.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/














--------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό