Φωτιά στην Αυλίδα σταμάτησε στους τοίχους και τις μάντρες των σπιτιών
Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο νωρίτερα την Δευτέρα ακριβώς δίπλα στον οικισμό της Αυλίδας Εύβοιας, στην περιοχή Μόρφα.
AdTech Ad

Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα σε έκταση με χαμηλή βλάστηση αλλά ακριβώς δίπλα από τα σπίτια του οικισμού και ενώ στην περιοχή πνέουν εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.
Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο προσπάθησαν να αναπτύξουν περίμετρο γύρω από τα σπίτια για να τα προστατεύσουν, ωστόσο αυτό κατέστη αρκετά δύσκολο, καθώς τα σπίτια στο συγκεκριμένο σημείο σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι αυθαίρετα και δεν υπάρχει σωστό οδικό δίκτυο.
Λόγω του ότι καιγόταν χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα η φωτιά δεν έδωσε μεγάλες φλόγες και έτσι ουσιαστικά σταμάτησε στις αυλές και τους τοίχους των σπιτιών όπου σε αυτά τα σημεία έριχναν νερό οι πυροσβέστες και την έσβηναν... θέτοντάς την σύντομα υπό μερικό έλεγχο.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, δεν έχουν υποστεί ζημιές σπίτια εκτός από μαυρίσματα σε τοίχους... Στο σημείο επιχειρούν 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος και για όση ώρα ακόμα θα μπορούν, πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. http://news247.gr/----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Η λίστα της ντροπής!! Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που έδινε η ΕΡΤ!!!