ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ



Η Δημοτική Παράταξη «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» πιστή στις δεσμεύσεις της
για την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές του Δήμου Τανάγρας,
κατέθεσε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι)
τις προτάσεις της για το Δήλεσι, με Α.Π. 9264/29.06.2016.
Επίσης έθεσε στη διάθεση και των υπόλοιπων 11 Δημοτικών και Τοπικών
Κοινοτήτων τη Δημοτική Παράταξη για τη σύνταξη και κατάθεση και των δικών
τους προτάσεων.

Με την επισήμανση που αφορά στις μετρήσεις σας στην περιοχή του Δηλεσίου και τις
αντίστοιχες μετρήσεις από το Δήμο Τανάγρας.
Θεωρούμε πως στο θέμα της καταλληλότητας των νερών της θάλασσας θα πρέπει
να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των φορέων που ασχολούνται με το θέμα.
Περιμένουμε συνεργασία ΠΑΚΟΕ και Δήμου Τανάγρας.

Με εκτίμηση
Για  "ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"
Λάζαρος Μαυράκης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας




ΠΡΟΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
            (Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
2.    Τοπικά Συμβούλια Δήμου
3.    Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης


ΘΕΜΑ: Προτάσεις για το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2019 του Δήμου Τανάγρας (Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου)

Δήμαρχε, αντιδήμαρχοι,

Στις 07 Απριλίου 2016, με την απόφαση 04/2016 εγκρίθηκαν από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου και παραδόθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Τανάγρας «οι δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου 2014-2019».
Δεδομένου ότι δεν προηγήθηκε η αναγκαία διαβούλευση με τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου, στην ανωτέρω πρόταση δεν έχουν συμπεριληφθεί οι βασικές ανάγκες του Δηλεσίου.
Τις ανάγκες αυτές επιχειρούμε να καλύψουμε με την παρούσα πρότασή μας για τις αναγκαίες δράσεις στη Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου και παράλληλα να ενημερώσουμε τους κατοίκους και τα Τοπικά Συμβούλια στις υπόλοιπες 11 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Τανάγρας πως θα είμαστε στη διάθεσή τους προκειμένου να βοηθήσουμε στην καταγραφή και των δικών τους προτάσεων.

Με αυτό τον τρόπο στην Εκτελεστική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ληφθούν αποφάσεις που πράγματι θα είναι ουσιαστικές και θα συμβάλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη, στην κάλυψη των εκπαιδευτικών υποδομών, στην αύξηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, στην ανάληψη πολιτιστικών δράσεων και στη φροντίδα των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη σε όλες τις περιοχές του Δήμου Τανάγρας.

1. ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
-            Συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ενιαίο στόχο την εξυγίανση του Ασωπού και την ένταξη του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως, ώστε ως Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και όχι ως «Μερική» Χωρική Επένδυση τη χρηματοδότηση της οποίας διεκδικούν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας, από το νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2019.
Έτσι θα αξιοποιήσουμε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες που ανοίγονται από την εξυγίανση του Ασωπού και τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου, με την ταυτόχρονη προώθηση των μελετών για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως στα τουλάχιστον 10.000 στρέμματα των περιοχών με αυθαίρετα στο Δήλεσι.
Με αναβαθμισμένο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας θα αποτελέσουμε πόλο έλξης για τους εργαζόμενους στο νέο Επιχειρηματικό Πάρκο γύρω από τον Ασωπό και το εισόδημα που θα παράγεται σε αυτό θα καταναλώνεται κατά κύριο λόγο στο Δήμο μας.
-            Πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Δήμου δαπάνης για την έναρξη των πολεοδομικών μελετών μέχρις ότου αποφασιστεί από την Περιφέρεια και το Δήμο να προωθηθεί το ανωτέρω σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Στόχος να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος από την εικοσαετή και πλέον αδράνεια της Δημοτικής Αρχής που έχει οδηγήσει το Δήλεσι σε υποβάθμιση.
-            Ανάσχεση της αυθαίρετης δόμησης. Με εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης από το Δήμο να ενημερωθούν οι υποψήφιοι αγοραστές πως τα εκτός σχεδίου μικρά αγροτεμάχια είναι κατάλληλα μόνο για γεωργική εκμετάλλευση και όχι για την ανέγερση κατοικίας.
-            Επισκευή, αναβάθμιση και ανάδειξη του λιμανιού σε συνεργασία με το σύλλογο του Ναυτικού Ομίλου Δηλεσίου, ώστε να αποτελέσει ξεχωριστό πόλο έλξης επισκεπτών και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή.
-            Συνεργασία Δήμου Τανάγρας – ΠΑΚΟΕ ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της κατασυκοφάντησης των παραλιών μας. Δεν είναι δυνατόν από δύο φορείς όπως ο Δήμος και το ΠΑΚΟΕ να ανακοινώνονται εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα αναλύσεων για την ποιότητα του νερού της θάλασσας.
-            Καταγραφή και διευθέτηση των ρεμάτων και των δασικών εκτάσεων σε συνδυασμό με την εκπόνηση των μελετών για το Σχέδιο Πόλεως.
-            Τοπογραφική αποτύπωση στην περίμετρο των κατοικημένων εκτάσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στη οδό Ζαφειροπούλου, όπου γίνονται καταπατήσεις των δασικών εκτάσεων με την ανοχή του Δήμου.
-            Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, κύρια στις εκτός σχεδίου κατοικημένες περιοχές, κάνοντας αρχή από τα μεγάλα αγροτεμάχια, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τανάγρας.
-            Καθαρισμός των χώρων που χρησιμοποιούνται ως χωματερές και σκουπιδότοποι.
-            Αναμόρφωση - αναβάθμιση βάσει ολοκληρωμένης μελέτης από εξειδικευμένους μελετητές, του παραλιακού μετώπου και όχι «μπαλώματα» με αποσπασματικές μικρές παρεμβάσεις, προσωπικές σας ιδέες και απόψεις.
Στόχος να καταστεί ο τόπος πόλος έλξης για τους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Τανάγρας, αλλά των γύρω περιοχών και της πρωτεύουσας. Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
-            Ανάπλαση - διαμόρφωση της μοναδικής μικρής κεντρικής πλατείας, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις μας, που σας καταθέσαμε την 27.04.2016 με στόχο να βελτιωθεί σύντομα η εμφάνιση και η λειτουργικότητα της πλατείας.
-            Κατασκευή νέου νεκροταφείου λόγω ελλείψεως χώρου στα υφιστάμενα. 
-            Κυκλοφοριακή μελέτη ολόκληρης της περιοχής, στη θέση των αποσπασματικών μέτρων που λαμβάνονται όποτε οι ανάγκες το επιβάλλουν.
-            Διαμόρφωση, βάσει προγραμματισμού και μελετών, των πλατειών και ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων και των πεζοδρομίων στις εντός σχεδίου πόλεως περιοχές.
-            Ασφαλτοστρώσεις στις εκτός σχεδίου περιοχές βάσει ιεράρχησης αναγκών με κριτήρια πληθυσμιακά, υγείας των κατοίκων, προσιτότητας κλπ. Φυσικά το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων οφείλετε να το εγκρίνετε σε συνέλευση των κατοίκων.
-            Εκτεταμένο πρόγραμμα καθαρισμού και ισοπέδωσης όλων των οδών που έχουν γίνει απροσπέλαστες από τα χόρτα, τους θάμνους, τα νεροφαγώματα και τις λακκούβες.
-            Ενίσχυση του χαμένου αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου.
-            Λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας με τακτικά δρομολόγια.
-            Ενέργειες, όπου απαιτείται, για τη δημιουργία υποκαταστημάτων τραπεζών στο Δήλεσι.
-            Αναβάθμιση και συμπλήρωση του δημοτικού φωτισμού με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών και την εξοικονόμηση ενέργειας.


2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2.1 Κοινωνική φροντίδα

-            Δωρεάν συνταγογράφηση για τα μέλη των ΚΑΠΗ.
-            Καταγραφή του συνόλου των δημοτών που έχουν ανάγκη βοήθειας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και ανάληψη των κατάλληλων ενεργειών για την ανακούφισή τους.
-            Αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΚΑΠΗ.
-            Δημιουργία κέντρου εμβολιασμού και θεραπείας των αδέσποτων ζώων που θα τα περιθάλπει και εκτός του ιατρείου.
-            Δημιουργία δημοτικού παντοπωλείου.
-            Δημιουργία γραφείου ΕΛΤΑ.
-            Αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους Ρομά που εγκαθίστανται ανεξέλεγκτα υποβαθμίζοντας περαιτέρω την περιοχή, κατασκηνώνοντας στην πλατεία και στην παραλία, επαιτώντας και που πιθανότατα χρειάζονται αποπαρασίτωση. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου πρέπει να αναλάβει δράση.

2.2 Εκπαιδευτικές υποδομές

-            Κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου στην οδό Αγίου Γεωργίου όπου το οικόπεδο έχει αγοραστεί από το 2006 και οι μελέτες είναι έτοιμες από το 2010. Επίσπευση έκδοσης της οικοδομικής αδείας που αποτελεί τη βασική αιτία απώλειας χρηματοδοτήσεων τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τα έτη 2012 και 2013.
-            Προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή Γυμνάσιου, Λυκείου και Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου.
-            Δημιουργία δημοτικής βιβλιοθήκης.
-            Ίδρυση γραφείου επαγγελματικού προσανατολισμού.

2.3   Πολιτισμός και περιβάλλον

-            Κατασκευή πεζοδρομίων και σωστή επέκταση του ποδηλατοδρόμου σε συνδυασμό με την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως.
-            Κατασκευή ανοιχτού χώρου άθλησης σε κεντρική τοποθεσία για όλες τις ηλικίες με τοποθέτηση οργάνων.
-            Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
-            Πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων αξιοποιώντας την ιστορία της περιοχής, το φυσικό της κάλλος και τη γειτνίαση με τη θάλασσα. Στόχος και εδώ η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής, η προσέλκυση επισκεπτών και η αύξηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

3 ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

-            Δημιουργία βάσης δεδομένων σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιομηχάνων της περιοχής όπου θα καταγράφονται οι ανάγκες των βιομηχανιών σε προσωπικό και οι προσλήψεις θα γίνονται κατά προτεραιότητα από τους κατοίκους του Δήμου οι οποίοι υφίστανται και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη ζωή τους από τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Στόχοι, η κατανάλωση του εισοδήματος στον τόπο όπου παράγεται, η αύξηση της απασχόλησης και τελικά να παραμένει κάτι στην περιοχή εκτός από το θόρυβο, τη ρύπανση του αέρα και του υπεδάφους που πλουσιοπάροχα μας παρέχονται.
-            Δημιουργία, κατά το πρότυπο της Ανάβρας, αιολικού και φωτοβολταϊκού πάρκου και τα οικονομικά οφέλη να επενδύονται από το Δήμο σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά έργα.
-            Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά για τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη.


Δήλεσι 27-06-2016
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ














---------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας