ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Για την ενημέρωση της Επιτροπής της Βουλής από τον κ. Μπακογιάννη)

Θεωρούμε ότι ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση διευρύνοντας τον κύκλο των επαφών του και ενημερώνοντας όσους μπορούν να συνδράμουν στην υλοποίηση των σχεδίων του για την εξυγίανση του Ασωπού.
Όμως το φιλόδοξο εγχείρημά του δεν θα αποτελέσει Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, εάν μαζί με την απορρύπανση του Ασωπού και τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, δεν προωθηθεί παράλληλα η δημιουργία κατάλληλου υποδοχέα κατοικίας ο οποίος θα επιλέγεται από σημαντικό τμήμα των εργαζομένων.
Ως καταλληλότερη θέση θεωρούμε την εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή του Δηλεσίου, όπου μετά την ένταξή του στο Σχέδιο θα μπορέσει να αποτελέσει πόλο έλξης για τους εργαζόμενους στο Νέο Επιχειρηματικό Πάρκο γύρω από τον Ασωπό.
Αυτό θα έχει αποτέλεσμα σημαντικό μέρος του παραγόμενου πλούτου να καταναλώνεται στην κοντινή περιοχή κατοικίας του Δηλεσίου, του οποίου η έκταση ξεπερνάει τα 20 χιλιάδες στρέμματα. 
Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν τα αποτελέσματα από την υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας, που οφείλεται σε στατιστική στρέβλωση, επειδή λόγω των πολλών επιχειρήσεων στην περιοχή του Ασωπού παράγεται εισόδημα, που καταναλώνεται όμως μακριά από τη Στερεά Ελλάδα, με αποτέλεσμα την υποχρηματοδότησή της από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Απομένει να πειστεί και ο δήμαρχος του Δήμου Τανάγρας κ. Περγάλιας και να κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις:
  1. Την προώθηση της άποψης πως μόνο με Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΑΣΩΠΟΣ & ΔΗΛΕΣΙ) η περιοχή μας θα εκμεταλλευτεί στον υψηλότερο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες που ανοίγονται από την εξυγίανση του Ασωπού και τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου και
  2. Να διαθέσει μέρος του προϋπολογισμού του Δήμου στις μελέτες ένταξης του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως, εγκαταλείποντας την ανεξήγητη στάση της που και στους δύο ετήσιους προϋπολογισμούς που ψήφισε δεν πρόβλεψε ούτε ένα ευρώ για τις μελέτες ένταξης του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως.

Δήλεσι, 11 Μαΐου 2016
Για το «ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ




















---------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό