'Αμεση στελέχωση των μονάδων υγείας Βοιωτίας




Η άμεση στελέχωση των μονάδων υγείας σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά είναι αναγκαία. Η κ. Παπαθωμά αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα που αποτελεί και χρόνιο πρόβλημα με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με την πρόταση για μετακίνηση των παιδιάτρων του νοσοκομείου Λιβαδειάς προκειμένου να κάνουν εφημερίες σε άλλες μονάδες υγείας και την έντονη διαμαρτυρία των γιατρών.
«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ήδη έχουν δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την Υγεία κυρίως με τις  παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη», σημειώνει η κ. Παπαθωμά και συμπληρώνει: «Ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με την εισήγησή του, η οποία έγινε δεκτή με ομόφωνη σχεδόν απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  για τη δέσμευση 125.000 ευρώ από τα πενιχρά και συρρικνωμένα οικονομικά διαθέσιμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την παροχή συνδρομής στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών».
Παράλληλα θυμίζει οτι το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε μεταξύ άλλων την παροχή από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινήτρων υπέρ των επικουρικών ιατρών και των ιατρών υπαίθρου (αγροτικών), στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου 20 του Νόμου 4213/2013, στις άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές,
Επίσης ενέκρινε την παροχή αποζημίωσης στους επικουρικούς ιατρούς και ιατρούς υπαίθρου (αγροτικού) που θα υπηρετήσουν στις περιγραφόμενες περιοχές της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ – ανά ιατρό – μηνιαίως για όλη την διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους με ανώτερο διάστημα την τριετία.
«Σε ότι αφορά στις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού προς άλλες μονάδες υγείας, όπως αυτές πρόσφατα καταγγέλθηκαν από τους γιατρούς του νοσοκομείου Λιβαδειάς, που λειτουργεί χάρη στις συνεχείς προσπάθειες όλου του προσωπικού, αυτές παρατείνουν, μεταφέρουν και δεν λύνουν τα προβλήματα», τονίζει η Φ. Παπαθωμά και καταλήγει: «Είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι μονάδες υγείας πρέπει να στελεχωθούν ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας προς όλους τους πολίτες».







http://permisospress.blogspot.gr/















---------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας