ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΛΕΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ "ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"




ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Δήμου Τανάγρας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Κατοίκους Δηλεσίου & Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΛΕΣΙΟΥ
Κύριε δήμαρχε,
Στη συνεχή της προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών σε ολόκληρο το Δήμο Τανάγρας, η Δημοτική μας Παράταξη «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» σας καταθέτει μία ακόμα πρόταση που τη φορά αυτή αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Δηλεσίου. Με το παρόν έγγραφο σας καταθέτουμε μερικές από τις αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις από το Δήμο, με στόχο να βελτιωθεί σύντομα η εμφάνιση και η λειτουργικότητα της πλατείας.
Οπωσδήποτε όμως απαιτείται αναμόρφωση - ανάπλαση της πλατείας που θα πρέπει να υλοποιήσετε μετά από μελέτη την οποία θα παρουσιάσετε για διαβούλευση στους επαγγελματίες της περιοχής και στους κατοίκους του Δηλεσίου, έχοντας ως στόχο να αλλάξει η σημερινή της τριτοκοσμική εικόνα που δεν κάνει κανένα μας, πιστεύουμε και εσάς, υπερήφανο.
1.     Επισκευή του οδοστρώματος από κυβόλιθους που είναι γεμάτο λακκούβες και τοποθέτηση των αναγκαίων φρεατίων συλλογής νερών ύστερα από υψομετρική μελέτη.
2.     Αντικατάσταση των φθαρμένων και αντιαισθητικών τσιμεντένιων στηθαίων γύρω από τα δέντρα και τα παρτέρια της πλατείας, με άλλη επιλογή που θα συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμισή της.
3.     Αντικατάσταση των μεταλλικών κοντών στύλων που δημιουργούν τα νοητά πεζοδρόμια, με άλλη επιλογή που θα συμβάλλει σε μια αναβαθμισμένη αισθητικά πλατεία.
4.     Ανύψωση και στερέωση των υφιστάμενων φρεατίων συλλογής νερών για να μην καταστρέφονται τα διερχόμενα οχήματα και για να σταματήσει ο κτυπογενής θόρυβος που ταράζει τα νεύρα κατοίκων και καταστηματαρχών κάθε φορά που ένα όχημα περνάει πάνω από τα φρεάτια.
5.     Επισκευή του μεταλλικού κιβωτίου με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στην πλατεία που αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών που παίζουν δίπλα σε αυτό, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα ακόμα σημείο που ενισχύει την εικόνα της εγκατάλειψης.
6.     Συμπλήρωση των μεταλλικών καλυμμάτων σε φρεάτια.
7.     Αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου πέτρινου περιπτέρου, που με τα χρήματα των δημοτών κατασκευάσατε πριν από αρκετά χρόνια και τώρα συμπληρώνει την παραμελημένη εικόνα της πλατείας.
8.     Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να ενδιαφερθεί για το ζευγάρι των ηλικιωμένων άστεγων που, όπως γνωρίζετε, έχουν εδώ και μήνες εγκατασταθεί και ζουν μόνιμα στην πλατεία, ζητιανεύοντας και με τα λιγοστά υπάρχοντά τους μέσα σε ένα «μπόγο» επάνω σε ένα παγκάκι.
9.     Απομάκρυνση του εγκαταλειμμένου ΙΧ επιβατικού οχήματος, για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως πριν από ένα πεντάμηνο.
10.  Ενίσχυση του φωτισμού στη ευρύτερη περιοχή της πλατείας.
11.   Λήψη άμεσων και πρακτικών μέτρων στην πλευρά της πλατείας προς την οδό Δηλεσίου – Σχηματαρίου, όπου λύματα από βόθρους και νερά από πλυντήρια ρίχνονται στο δρόμο και διασχίζουν την πλατεία, αποτελώντας διαρκή κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών και ασφάλειας για τα διερχόμενα οχήματα και κυρίως τα δίκυκλα.
12.  Ρύθμιση της κυκλοφορίας στην περιοχή της πλατείας και στους δρόμους γύρω από αυτήν, τουλάχιστον κάθε Τετάρτη που λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά, ώστε να αποφεύγονται τα μποτιλιαρίσματα και οι εντάσεις. Αρκεί να ασχοληθείτε λίγο με τη Λαϊκή που επί πολλά χρόνια λειτουργεί χωρίς κανόνες, αναφέροντας ως παράδειγμα τη μη αρίθμηση και οριοθέτηση των θέσεων, καθώς και τη μη διανομή τους στους εμπόρους και στους παραγωγούς.
13.  Συστηματική και μόνιμη παρακολούθηση του χώρου γύρω από τη Λαϊκή για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και του εμπορίου ζώντων ζώων που γνωρίζετε ότι λειτουργεί ανεξέλεγκτα, κυρίως κάθε Τετάρτη, σε βάρος των καταστημάτων που λειτουργούν νόμιμα. Η περιστασιακή αντιμετώπιση που μέχρι τώρα εφαρμόζετε όλοι βλέπουμε πως δεν έχει αποδώσει.
14. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, να προχωρήσετε κύριε Δήμαρχε στη Β’ φάση της δημοπρασίας ορίζοντας, σύμφωνα με το άρθρο 6 της διακήρυξης, την ημέρα του διαγωνισμού για τα ακίνητα που κρίθηκαν κατάλληλα από την επιτροπή αξιολόγησης, για τη στέγαση του ΚΕΠ στη Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου.

Σας ζητάμε να κατανοήσετε ότι με τις προτάσεις μας φιλοδοξούμε να κλείσουμε μια περίοδο πολλών ετών ανυπαρξίας ουσιαστικών έργων, που θα δώσουν μια ανάσα στο επί πολλά χρόνια εγκαταλειμμένο από τις Τοπικές Αρχές Δήλεσι.
Επιδιώκουμε να σας κινητοποιήσουμε ώστε να αποκλείσετε από τις αποφάσεις σας τις εύκολες επιλογές που ικανοποιούν πρόσκαιρα τους κατοίκους.

Κλείνοντας σας καλούμε να αντιληφθείτε πως η μεγάλη επιθυμία των κατοίκων για την ανάπλαση της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΛΕΣΙΟΥ, δεν μπορεί να μετριαστεί από το άσπρισμα των πεζοδρομίων, το οποίο σίγουρα δεν αποτελεί τη λύση που περιμένουν από τη Δημοτική Αρχή οι Δηλεσιώτες.
 


Δήλεσι 27-04-2016
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
















--------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ