Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με το Βουλευτή Βοιωτίας, Νίκο Θηβαίο για Προσφυγικό, Κωπαίδα & Ασωπό





Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας σχετικά με τη συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Νίκο Θηβαίο στην οποία υπήρξε εκατέρωθεν ενημέρωση για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη Βοιωτία.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με το Βουλευτή Βοιωτίας, Νίκο Θηβαίο
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18-03-2016, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φανής Παπαθωμά με το Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Νίκο Θηβαίο.
Συζητήθηκαν σοβαρά θέματα που αφορούν το Νομό Βοιωτίας, όπως η πορεία των εργασιών στην Κωπαίδα, καθώς επίσης και το θέμα του Ασωπού.
Η συζήτηση εστιάσθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα.
Αναμένοντας ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο, τονίζουμε ότι δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το καθήκον μας και όλοι μαζί οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Η Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε ότι ο συντονισμός και η συνεργασία όλων αποτελεί από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, βασική αρχή για την επίλυση τέτοιων σοβαρών θεμάτων».
Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός οτι αφού στη συνάντηση και οι δύο πλευρές εστίασαν στο προσφυγικό ζήτημα σε κανένα σημείο του δελτίου τύπου δεν αναφέρεται  (προς ενημέρωση των πολιτών και μόνο), οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας στο νομό.
Δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση για το σχεδιασμό της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας ή το σχεδιασμό της κυβέρνησης για το νομό Βοιωτίας.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ημέρα όπου μέσω δημοσιευμάτων οι Βοιωτοί πολίτες ενημερώθηκαν οτι ήδη έχει δρομολογηθεί η προετοιμασία παλιού εργοστασίου στην περιοχή μεταξύ Οινοφύτων και Αγίου Θωμά ώστε τις προσεχείς ημέρες να φιλοξενήσει οικογένειες προσφύγων αλλά και μέσω των δημοσιογράφων, μία εβδομάδα πριν,  ενημερώθηκαν για την μετατροπή του παλιού στρατοπέδου στη Ριτσώνα σε χώρο προσωρινής παραμονής προσφύγων.
Δεν επιβεβαιώνεται και δεν διαψεύδεται μέσω του σχετικού δελτίου τύπου η συγκεκριμένη πληροφορία για το Δήμο της Τανάγρας.
Επίσης δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση από την πλευρά της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας αν η περιοχή που η κυβέρνηση επέλεξε (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) στο Δήμο Τανάγρα συμπίπτει με την πρόταση της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας (όπως πρόσφατα δήλωσε η κα Παπαθωμά).
Επίσης, την ίδια ημέρα σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ορχομενού με τη μορφή κατεπείγοντος, η μείζονα μειοψηφία ζητούσε ενημέρωση από την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας και τη δημοτική αρχή με αφορμή στις πρόσφατες δηλώσεις της κας Παπαθωμά, για χώρους που έχει εντοπίσει στους τρεις δήμους που διασχίζει το Εθνικό δίκτυο Αθήνας Ειδομένης (εφόσον αποτελεί κεντρική οδηγία της κυβέρνησης στην αναζήτηση χώρων πλησίον οικισμών για τη φιλοξενία προσφύγων) αλλά και για τον σχεδιασμό της περιφέρειας στο συγκεκριμένο θέμα.
Πληροφορίες αναφέρουν οτι τελικά η κα Παπαθωμά δεν παραβρέθηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ορχομενού επικαλούμενη ανειλημμένες υποχρεώσεις ενώ δεν εκπροσωπήθηκε καν η περιφέρεια Στερεάς.
Φαίνεται λοιπόν οτι τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτες επιζητούν επίσημη ενημέρωση στο θέμα προκειμένου να υπάρχει και ετοιμότητα και έμπρακτη βοήθεια τόσο από τους θεσμούς όσο και από τους πολίτες που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες.
Καταλήγοντας, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί το σύνολο της Βοιωτίας, γιατί δεν προσκλήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης τόσο από την κα Παπαθωμά όσο και από την πλευρά του βουλευτή Βοιωτίας Νίκου Θηβαίου για την ενημέρωση των πολιτών;


http://viotianet.gr/


















-----------------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό