Ανακοίνωση για την Δ.Ε. Δηλεσίου






Ο Δήμος Τανάγρας ενημερώνει τους κατοίκους της Δ.Ε. Δηλεσίου για το υπ΄αριθμ. 43845/26-1-2016 έγγραφο του Τμήματος Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται στην σύσταση της Νέας Δημοτικής Ενότητας Τανάγρας.

 Επίσης σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο και για αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνει τους κατοίκους της Δ.Ε. Δηλεσίου για ανάρτηση που έγινε σε blog της περιοχής Δηλεσίου (Πριγκηπάτο του Δήλεσι) για το θέμα της λαϊκής αγοράς και έχει δημοσιεύσει η δημοτική παράταξη “ο Δήμος στους πολίτες”.





Στο blog ¨ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΛΕΣΙ¨στις 29/2/2016 υπάρχει μια ανάρτηση του συνδιασμού ¨Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ¨ που έχει τον τίτλο ¨ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΛΕΣΙΟΥ¨ με τον υπότιτλο ¨Η ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ¨.

Η ανακοίνωση αναφέρει :
 ΔΗΛΕΣΙΩΤΕΣ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΡΧΗ!
Στο δημοτικό συμβούλιο της 15 Φεβρουαρίου 2016 επισημάναμε την εξαφάνιση της Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου από την απόφαση για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ σε ολόκληρο το Δήμο Τανάγρας. Ζητήσαμε να διορθωθεί το ΑΡΘΡΟ 3 του κανονισμού που χωροθετούσε τη λαϊκή αγορά του Δηλεσίου στη Δημοτική Ενότητα Σχηματαρίου και με αυτή την προϋπόθεση ψηφίσαμε τον κανονισμό λειτουργίας.

Το αποτέλεσμα; Καμιά αλλαγή στον Κανονισμό. Εξαφάνισαν τη Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου και αποφάσισαν ότι η λαϊκή του Δηλεσίου βρίσκεται στο Σχηματάρι!

Καλούμε τους κατοίκους του Δηλεσίου αλλά και ολόκληρου του Δήμου Τανάγρας να σταθούν εμπόδιο στις αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή μαζί με τις χάντρες και τα καθρεφτάκια που προσφέρει στους Δηλεσιώτες να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να παίζει με τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου και να τις εφαρμόζει σύμφωνα με τα συμφέροντά της.

Η Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου αποτελεί Νόμο του Κράτους και ας το βάλει καλά στο μυαλό της!”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
Στον κανονισμό λειτουργίας των λαϊκών αγορών το άρθρο 3 αναφέρει :

¨  Α) Στην Δημοτική Ενότητα Σχηματαρίου λειτουργούν δύο Λαϊκές Αγορές ως εξής:
- Κάθε Τρίτη στην Δημοτική Κοινότητα Σχηματαρίου, στο χώρο επί της οδού Μνάσωνος όπως φαίνεται στο διάγραμμα της Πράξης Εφαρμογής και αφορά το Ο.Τ.: 90,92,95 με 35 θέσεις.
         - Κάθε Τετάρτη στο Δήλεσι οδός Αγ.Γεωργίου (κρεοπωλείο Αλαγιάννη) με 60 θέσεις

   Β) Στην Δημοτική Ενότητα Οινοφύτων λειτουργούν δύο Λαϊκές Αγορές ως εξής:
- Κάθε Σάββατο στην Δημοτική Κοινότητα Οινοφύτων , επί της οδού Πύργου όπως φαίνεται
στο διάγραμμα με 35 θέσεις.
- Κάθε Δευτέρα στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά επί της κεντρικής οδού ,έμπροσθεν
του ΚΑΠΗ με 25 θέσεις

    Στο Δημοτικό συμβούλιο της 15/2/2016 που συζητήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών , ο Κ. Μαυράκης για το συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού είπε :  ¨ ... ο κανονισμός το Δήλεσι το χρεώνει στη  Δημοτική κοινότητα Σχηματαρίου, ενώ ήδη ξέρουμε έχουν αλλάξει τα πράγματα .  Επρεπε δηλαδή να αναφερθεί οτι στη Δημοτική Ενότητα Σχηματαρίου – Δημοτική κοινότητα Σχηματαρίου υπάρχει μια λαϊκή και στην  Ενότητα – Δημοτική Κοινότητα  Δηλεσίου άλλη μία .  Αυτά είναι τα δεδομένα σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί απο τη Βουλή των Ελλήνων και δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιες εξελίξεις , αλλά μέχρι να μας απαντήσουν , υπάρχει το ΦΕΚ , υπάρχει η Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου . Επίσης ενώ η λαϊκή σήμερα γίνεται στην πλευρά των  Οινοφύτων , εδώ την αναφέρει στο κρεοπωλείο του Αλλαγιάννη , γιαυτο και την καταχώρησε στο Σχηματάρι, θεωρώ, οτι υπάρχει κάποια πρόθεση να αλλάξει η θέση της λαϊκής , να φύγει απο εκεί που γίνεται και να πάει στην οδό Αγίου Γεωργίου. “ 
   Ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπης Ποιότητας Ζωής Κ. Δημητρίου για το συγκεκριμένο θέμα απάντησε ότι : Τις αποφάσεις για τις λαικές του Σχηματαρίου και του Δηλεσίου τις παίρνει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου , επειδή δεν υπάρχει Τοπικός πρόεδρος στο Δήλεσι για να πάρει την απόφαση . Αν η λαϊκή γινόταν εκεί που γινόταν μέχρι πρότινος , απο την πλευρά των Οινοφύτων , την απόφαση του τοπικού θα την έπαιρνε ο τοπικός πρόεδρος των Οινοφύτων .  Στην παρατήρηση του Κ. Μαυράκη να διορθωθεί το κείμενο του κανονισμού ο Κ. Δημητρίου απάντησε οτι αν πρέπει να διορθωθεί κάτι , θα διορθωθεί .

     Ο Κ. Μαυράκης γνωρίζει πολύ καλά οτι υπήρξαν αλλεπάλληλες επιστολές του Δήμου που έχουν σταλεί προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και προς το Υπουργείο Εσωτερικών για να διευκρινισθούν  όλα τα θέματα που προέκυψαν από την ψήφιση του νόμου   4316 (ΦΕΚ 270Α/24-12-14 ) άρθρο 115 .
    Γνωρίζει επίσης ,  παρόλο που αναφέρει οτι δεν ξέρει αν υπάρχουν εξελίξεις, οτι το Τμήμα Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου ,απάντησε στο Δήμο με το υπ΄αριθμ. 43845/26-2-1-2016 έγγραφό του (έγγραφο που έχει λάβει απο τις υπηρεσίες του Δήμου ο Κ. Μαυράκης ) , οτι η καθυστέρηση απάντησης στα έγγραφά μας οφείλεται στην θεσμική αδυναμία εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 115 του Ν.4316/2014, διότι δεν υπάρχουν προβλέψεις στο νόμο του Καλλικράτη ούτε για την σύσταση Δημοτικής Ενότητας με τον τρόπο και τη μορφή που συστάθηκε , ούτε για τους Αντιδημάρχους. Επίσης αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργείου που επισυνάπτεται , οτι αναμένονται εντολές από τους αρμόδιους του Υπουργείου για την τελική απάντηση στο εν λόγω θέμα .
     Η Δημοτική αρχή έχει προβεί σε αλλεπάλληλες ενέργειες για την προώθηση της λειτουργίας της Δημοτικής Ενότητας στην πράξη (και όχι μόνο σε ένα ανεφάρμοστο ΦΕΚ περι σύστασης Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου, το οποίο πάσχει από νομοθετικά κενά όπως μας ενημερώνει το Υπουργείο), διότι στήριξε και στηρίζει την Δημοτική Ενότητα  Δηλεσίου . Ο τρόπος όμως πού κάποιοι επέλεξαν να προωθήσουν νομοθετικά την εν λόγω διαδικασία της σύστασης της Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου, μάλλον μόνον τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν πέτυχε και ίσως τελικά κινδυνεύει η εν τοις πράγμασι λειτουργία της 5ης Δημοτικής Ενότητας του Δηλεσίου.
    Άρα όσα αναφέρει  στην ανακοίνωση του ο Κ. Μαυράκης περί απόφασης της Δημοτικής αρχής οτι η λαϊκή του Δηλεσίου βρίσκεται στο Σχηματάρι , μόνο αβάσιμα είναι και το μόνο που θέλουν να δείξουν είναι πως εύκολα κάποιος μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας αποσπασματικά κάποια στοιχεία από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να μπαίνει στην ουσία του θέματος.
    Η ουσία λοιπόν είναι : Λόγω του οτι δεν υπάρχει πρόβλεψη σύστασης νέας Δημοτικής Ενότητας στο νόμο του Καλλικράτη , η ψηφισθείσα με τον Ν.4316 (ΦΕΚ 270Α/24-12-14 ) άρθρο 115 δημιουργία της 5ης Δημοτικής Ενότητας στο Δήμο Τανάγρας , λόγω της συγκεκριμένης διαδικασίας  προώθησής της, κινδυνεύει τελικά να μην μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη .


                                                                                                Ο  Δήμαρχος 



Απαντηση σε blog για λαικη δηλεσι

Ανακοίνωση για την Δ.Ε. Δηλεσίου














---------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας