Ο "ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ






ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α. (Δρ. κ. Μαρία Μαυραγάνη)

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΛΕΣΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ:

1.    Υπ’ αριθ. 5069/27-03-2015 έγγραφο Δήμου Τανάγρας
2.    Υπ’ αριθ. 19641/16-11-2015 έγγραφο Δήμου Τανάγρας
3.    Υπ’ αριθ. 43845/26-01-2016 έγγραφό σας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:




1.    Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
2.     Γενική Διεύθυνση Αποκέντρωσης και Τ.Α.
3.    Υπουργούς κ.κ. Αποστόλου Βαγγέλη & Γεροβασίλη Όλγα με συνημμένα την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και το κείμενο της ερώτησής τους στη Βουλή των Ελλήνων.
4.    Δήμαρχο Τανάγρας

Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. (3) σχετικού εγγράφου της υπηρεσίας σας, καταθέτουμε φάκελο με αναλυτικές πληροφορίες για το θέμα και συγκεκριμένα:
·      Το κείμενο της ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το αντίστοιχο κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης της τροπολογίας στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για τη δημιουργία της Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου τα οποία ταυτίζονται (φύλλο (10) συνημμένων). Από την απλή ανάγνωση των δύο εγγράφων προκύπτει αβίαστα η πρόθεση του Νομοθέτη και η άμεση εφαρμογή του Νόμου.
·      Τα έγγραφα που αφορούν σε δύο τροποποιήσεις του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για τη δημιουργία αντίστοιχων Δημοτικών Ενοτήτων. Η πρώτη στο Δήμο Σητείας και η δεύτερη στο Δήμο Τανάγρας.
·      Την άμεση εφαρμογή του Νόμου μέχρι και τον προσδιορισμό του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων στη νέα Δημοτική Ενότητα Ανάληψης του Δήμου Σητείας, στις Δημοτικές Εκλογές του 2014.
·      Την εφαρμογή του Νόμου από το Δήμο Τανάγρας: α) αντίγραφο από την ιστοσελίδα του Δήμου Τανάγρας όπου έχει προστεθεί η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό Δημοτική Ενότητα του Δήμου, αυτή του Δηλεσίου, β) πρόσκληση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, γ) πινακίδα στο νέο νηπιαγωγείο Δηλεσίου κλπ.
Επιπροσθέτως σημειώνουμε ότι στο υπ’ αριθ. (1) έγγραφο του Δήμου Τανάγρας προς την υπηρεσία σας αναγράφονται α) το άρθρο στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για τη δημιουργία του Δήμου Τανάγρας και β) το αντίστοιχο κείμενο στο ΦΕΚ 270Δ’/2014 με τη σχετική τροπολογία. Τα εν λόγω δύο κείμενα από λάθος παρουσιάστηκαν ως ίδια, με πιθανή τη δημιουργία λανθασμένων συμπερασμάτων από το Υπουργείο.

Ύστερα από την παράθεση των στοιχείων που αφορούν σε δύο όμοιες περιπτώσεις δημιουργίας νέων Δημοτικών Ενοτήτων (Ανάληψης στο Δήμο Σητείας και Δηλεσίου στο Δήμο Τανάγρας) σας παρακαλούμε για τις ενέργειες της αρμοδιότητάς σας ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η τροποποίηση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» της οποίας «η ισχύς αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως».


ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: 36 ΦΥΛΛΑ

Δήλεσι 23.03.2016

Για τη δημοτική παράταξη
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
Τηλέφωνο: 6977.277.657
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ




          





Υπουργούς κ.κ. Γεροβασίλη Όλγα, Αποστόλου Βαγγέλη

Η Ερώτησή σας με ημερομηνία 17/2/2014 προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Αναγκαία η δημιουργία ενιαίας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου» απετέλεσε αυτούσια το κείμενο της Αιτιολογικής Έκθεσης σε σχετική τροπολογία του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 270Α/24.12.2014, άρθρο 115.
Με μεγάλη καθυστέρηση ανταλλάχθηκε αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου Τανάγρας και της αρμόδιας υπηρεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον τρόπο εφαρμογής της Τροπολογίας, που στην ουσία καθυστερεί αναίτια την άμεση εφαρμογή του Νόμου στις καθημερινές αποφάσεις του Δήμου Τανάγρας.
Με στόχο να υλοποιηθεί άμεσα η βούληση του Νομοθέτη, την 23.03.2016 παραδώσαμε στο γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μπαλάφα το συνημμένο (1) με όλα τα σχετικά έγγραφα που υποβοηθούν σε ολοκληρωμένη αντίληψη για το θέμα.
Ύστερα από αυτά σας παραδίνουμε συνημμένα:
·           Τα όμοια κείμενα της Ερώτησης και της Αιτιολογικής Έκθεσης από τα οποία προκύπτει η βούληση του Νομοθέτη.
·           Το κείμενο της τροπολογίας και
·           την ιστοσελίδα του Δήμου Τανάγρας όπου φαίνεται πως το Δήλεσι είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό Δημοτική Ενότητα του Δήμου και
Σας παρακαλούμε όπως σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μπαλάφα συνδράμετε στην άμεση εφαρμογή του Νόμου.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ
1.        Έγγραφο που καταθέσαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών με κοινοποίηση σε εσάς.
2.        Ερώτησή σας στη Βουλή & Αιτιολογική Έκθεση της Τροπολογίας
3.        Η ιστοσελίδα του Δήμου Τανάγρας



Δήλεσι 24.03.2016

Για τη δημοτική παράταξη
 «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
Τηλέφωνο: 6977.277.657
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
















-----------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας