Οι κάτοικοι της Δ.Ε. Δηλεσίου μιλήσανε για την περιοχή τους με πάθος και ένταση





Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Δηλεσίου ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Τανάγρας και του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού και κοστολογημένου Ολοκληρωμένου   Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Δήμο Τανάγρας, διοργανώνοντας λαϊκές  συνελεύσεις  με θέμα: «Οι κάτοικοι του  Δήμου Τανάγρας  μιλάνε για την περιοχή τους» Συνδιαμορφώνοντας ένα βιώσιμο αύριο.

Πάρα την μεγάλή συμμετοχή των κατοίκων που γέμισαν τον χώρο του ΚΑΠΗ εντύπωση έκανε η απουσία επαγγελματιών της περιοχής μιας και ήταν μετρημένοι στο δάκτυλα τους ενός χεριού , καθώς και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων.

Στην ανοιχτή συζήτηση ενημέρωσαν τους κατοίκους για το πρόγραμμα ο Καθηγητής  κος Άγγελος  Κότιος  Οικονομολόγος ,  Κοσμήτορας  Σχολής  Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών  Πανεπιστήμιου Πειραιά και  Διευθυντής  Εργαστηρίου  Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών & Προγραμμάτων Ανάπτυξης με την ομάδα του .

Από το δήμο παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Οινοφύτων και Σχηματαρίου κα Γωγώ Καμπιώτου και Ηλίας Δημητρίου , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Βουγέσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Ζαφειροπούλου , Λάζαρος Μαυράκης ,Πέτρου Χρήστος και Ευγενία Στρατή, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρης Γκίκας και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καμπούρης.

Στη συζήτηση ειπώθηκαν αρκετές προτάσεις από τους κατοίκους για την αναβάθμιση, την  αξιοποίηση της περιοχής μας και τις υποδομές που  θα έπρεπε να υπάρχουν για την καλύτερη διαβίωση των πολιτών και την προσέλευση τουριστών.


Ακουστήκαν προτάσεις για διαφορά προβλήματα της περιοχής μικρά και μεγάλα κάποια από τα οποία μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα .

Πάντα με ένταση και πάθος μιας και όλοι οι Δηλεσιότες νιώθουμε ότι σαν περιοχή είμαστε αδικημένοι και με τα λιγότερα δημοτικά έργα και κτήρια καθώς έχουμε τους περισσοτέρους κατοίκους στο δήμο.

Η επιτροπή αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την μεγάλη συμμέτοχη του άκουσε και αξιολόγησε τις προτάσεις που ειπώθηκαν και θα συνεχίσει τις ανοιχτές συζητήσεις και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του δήμου μας.

Μικρή ένταση προκλήθηκε στο τέλος της συζήτησης όταν πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Σχηματαρίου να δικαιολογήσει ανεπιτυχώς κάποια πράγματα που ειπώθηκαν για την ολιγωρία του δήμου στην περιοχή μας .

Με χαρά υποδεχόμαστε παρόμοιες δράσεις από φορείς που θέλουν μέσο προγραμμάτων να συμβάλουν στην καλυτέρευση της περιοχής μας .

 Ευχαριστούμε το πανεπιστήμιο Πειραιά και τους εκπροσώπους του για το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν για τα προβλήματα της  περιοχή μας

Στην ιστοσελίδα του Δήμου www.tanagra.gr θα αναρτηθεί το :

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το ερωτηματολόγιο αυτό απευθύνεται σε εκπροσώπους φορέων και κοινωνικών ομάδων του Δήμου Τανάγρας, σε εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, αλλά και σε πολίτες με θεσμικό ρόλο και σημαντική συμμετοχή στο διάλογο για το μέλλον του Δήμου. Επιδιώκει να καταγράψει στάσεις, αντιλήψεις και προτάσεις όσων έχουν – λόγω θέσης – διαμορφώσει απόψεις ή θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  2015-2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ












































----------------------

Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό