Επίσκεψη 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄





Δελτίο Τύπου
«Εκπαιδευτική Επίσκεψη μαθητών  3ου  Δημοτικού Θήβας»

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ μαθητές της Στ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και τις δράσεις που υλοποιούνται. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παλαίτυπα βιβλία.
Οι μαθητές μέσα από τα βιβλία της Βιβλιοθήκης γνώρισαν τις ενδυμασίες των κατοίκων της περιοχής  που φορούσαν την περίοδο της επανάστασης του 1821. Επίσης, έμαθαν για την  ιστορία των Αρβανιτών , τις παραδόσεις και τα έθιμά τους.  Μπροστά στο άγαλμα του αγωνιστή του 1821, Καπετάν Ιωάννη Λιάπη  που βρίσκεται στην αυλή της Βιβλιοθήκης , ο κ. Αναστάσιος Λιάπης τους εξήγησε ιστορικά και λαογραφικά θέματα που σχετίζονται με εκείνη την περίοδο.
Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τη ζωή και τη δράση του αγωνιστή Νικηταρά, στην αίθουσα προβολών της Βιβλιοθήκης.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Ματθαίο Παναγιώτη, Μαστροθανάση Ζωή & Χούνδρη Γιώργο καθώς  και τη διεύθυνση του 3ου  Δημοτικού Θήβας για τη συνεργασία τους στην  υλοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

























------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας