Εκδρομή στα Ιωάννινα απο τον Α.Σ.ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΚΑΠΕΤΑΝ Ι.ΛΙΑΠΗΣ







19 Φεβρουαρίου
15.00 Αναχώρηση από τα Οινόφυτα
21.00 Άφιξη στο ξενοδοχείο “Αμφιθέα Hotel”.
20 Φεβρουαρίου
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη.  Εδώ βρίσκονται οι αναπαραστάσεις μεγάλων και σπουδαίων στιγμών της Ελληνικής Ιστορίας. Η ζωντάνια και η ζωηρότητα των ομοιωμάτων κάνει τον επισκέπτη να μην πιστεύει ότι είναι κατασκευασμένα από κερί.
Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Κάστρο των Ιωαννίνων. Είναι ένα από τα παλαιότερα κάστρα που μας εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα με την επιβλητικότητά του. Την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο της Ελλάδος. Η έκτασή του είναι 200 στρέμματα και περιλαμβάνει πολλά κτίσματα όπως το Σουφαρί Σεράϊ , Τα Μαγειρεία , τον Πύργο Βοημούνδρου, το Βυζαντινό Μουσείο και το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων.
Η πρώτη μας περιήγησή στην πόλη των Ιωαννίνων θα ολοκληρωθεί με φαγητό στη Λίμνη. Το απόγευμα (προαιρετικά) θα επισκεφθούμε  το σπήλαιο Περάματος. Εδώ θα δούμε έναν κόσμο ασυνήθιστο, γεμάτο χρώματα, εικόνες και μυστήριο. Δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο πριν από 1.500.000 χρόνια και ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940.
21 Φεβρουαρίου
Άλλη μια μέρα μας βρίσκει στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Μετά το πρωινό η ομάδα Σκοποβολής και όποιος άλλος θέλει θα επισκεφτούν το Σκοπευτήριο BUDO.
Η εκδρομή θα συνεχιστεί με βόλτα γύρω από τη Λίμνη Παμβώτιδα και το Νησάκι.  Το Νησάκι είναι ένας γραφικός οικισμός που κατοικείται από 100 οικογένειες. Υπάρχουν παραδοσιακά σπίτια, πανέμορφοι κήποι, στενά πλακόστρωτα σοκάκια  και καταστήματα με εκθέματα της γιαννιώτικης λαϊκής τέχνης.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αγορά της πόλης όπου υπάρχουν καταστήματα  τοπικών προϊόντων και  κοσμημάτων.  Η ημέρα μας θα κλείσει με φαγητό.
17.00 θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στα Οινόφυτα.

 Πληροφορίες- Δηλώσεις Συμμετοχής: 6944692126           Τιμή: 80/ άτομο (περιλαμβάνει διαμονή και το λεωφορείο)

















-----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό