Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου στη γέφυρα Πορθμού Ευρίπου στη Χαλκίδα




Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι το Φ/Γ ''ΟΛΓΑ Μ'' N.Π 11496 με οκταμελές πλήρωμα και έμφορτο με κάρβουνο,  προσέκρουσε κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λαμαρίνας στην πρωραία αριστερή πλευρά του πλοίου. 

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, ενώ το Φ/Γ συνέχισε την πορεία του και αγκυροβόλησε ασφαλώς έξω από το λιμένα Χαλκίδας. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ ο 55χρονος Πλοίαρχος  συνελήφθη και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του  κ. Εισαγγελέα. 

 Μετά από προφορική εντολή κας Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ο Πλοίαρχος του Φ/Γ “ΟΛΓΑ Μ” Ν.Π. 11496 παραπέμφθηκε κατά την τακτική διαδικασία και αφέθηκε ελεύθερος. 

Από την Λιμενική Αρχή Χαλκίδας επετράπη ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου για μεμονωμένο πλου έως το λιμένα Βόλου για εκφόρτωση και μόνιμη αποκατάσταση των ζημιών.



video απο  http://www.e-nautilia.gr/


















-------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας