Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ασωπού

Η σύσταση τριμελούς επιτροπής για την από κοινού υλοποίηση προγράμματος για την προστασία και ανάδειξη του Ασωπού αποφασίστηκε την Παρασκευή σε σύσκεψη φορέων της περιοχής Ωρωπού, όπου παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στην 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συζήτηση για την εξέλιξη των έργων του δήμου Ωρωπού που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε έργα όπως τα σχολεία του Καπανδριτίου, ο Παιδικός Σταθμός Ωρωπού, η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Ασωπού και το αντιπλημμυρικό της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και η μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων, για τα οποία τέθηκαν τα τελικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του δήμου ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη για τις νέες μελέτες που εκπονούνται και θα υποβληθούν στην Περιφέρεια προς χρηματοδότηση. 
πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία «Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης», καθώς δεν είναι δυνατόν -όπως τονίστηκε- να μείνει εκτός αυτής της προσπάθειας η Περιφέρεια Αττικής, με δεδομένο ότι ο Ασωπός στο μεγαλύτερό του μέρος βρίσκεται εντός του δήμου Ωρωπού.http://permisospress.blogspot.gr/

-------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΕΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας