Ένταξη νέων έργων, προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ


∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

                                                                                                          Λαµία, 4 Ιανουαρίου 2016  

Ένταξη νέων έργων, προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς καμία απένταξη.

Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, εντάχθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει προηγηθεί η απένταξη άλλων.  

Μεταξύ των άλλων, πρόκειται για δύο μελέτες που αφορούν στον Ασωπό, στο πλαίσιο της μεγάλη προσπάθειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μείζονος περιβαλλοντικού ζητήματος: «Μελέτη Διερεύνησης Ρύπανσης Ασωπού Ποταμού και Αποκατάστασης» και «Οριοθέτηση & Τοπικές Διευθετήσεις στον Ασωπό Ποταμό, σε τμήμα 10 χλμ, εντός του Νομού Βοιωτίας. 

Επιπρόσθετα, εντάχθηκαν έργα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία και συγκεκριμένα στις περιοχές των Δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρπενησίου και Αγράφων.

Ακόμη, έγινε η ένταξη του νευραλγικής σημασίας για την Σκύρο, έργου της στερέωσης των βραχωδών πρανών του Κάστρου Σκύρου-Μονής Αγίου Γεωργίου. 

Τέλος, επιτεύχθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού ήδη υφιστάμενων έργων που σχετίζονται με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τον αποχιονισμό στην Ευρυτανία και το αντιπλημμυρικό έργο του καθαρισμού της Γερμανικής Τάφρου στη Φθιώτιδα. 

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: Το 2016 ξεκίνησε πολύ καλά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πετύχαμε την ένταξη έργων 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς να χρειαστεί να απεντάξουμε άλλα έργα. Αναφέρομαι σε έργα κομβικής σημασίας που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα έργα στον Σπερχειό και τη Γέφυρα της Βίστριζας στη Φθιώτιδα, αλλά και η αποκατάσταση των πρανών για την ασφαλή διέλευση στο δίκτυο Καρπενησίου- Προυσού, στην Ευρυτανία. Είναι πολύ σημαντικό ότι στα εν λόγω έργα συμπεριλαμβάνουμε και αυτά για τον Ασωπό, τα οποία αποτελούν δέσμευσή μας από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και ένα σημαντικό έργο στη Σκύρο. Προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα μπροστά για να πετύχουμε τη δημοπράτηση των έργων όσο το δυνατό πιο σύντομα  και να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Οικονομίας, τον κ. Χαρίτση για την πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει». 
---------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΕΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας