Σταυροδρόμι θεών, ηρώων και χρησμών ο νομός Βοιωτίας





Αναμφίβολα τη χαρακτηρίζει η πλούσια Ιστορία, όπου αντικατοπτρίζεται ολόκληρη η εξέλιξη της Ελλάδας κι αυτό γιατί τόσο η γεωγραφική της θέση όσο και η πολυμορφία του φυσικού περιβάλλοντος διαμορφώνουν μια εικόνα συνέχειας του χθες, του σήμερα και του αύριο», αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

«Λιβαδειά, Αράχοβα, Δίστομο, Κωπαΐδα, Υλίκη, αρχαία Θήβα, Οιδίποδας, Νύμφες... Λέξεις και έννοιες που συνειρμικά μας έρχονται στον νου όταν ακούμε το όνομα της Βοιωτίας. Μια περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με έντονη δραστηριότητα στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα ανάπτυξης της χώρας.

Η ΠΕ Βοιωτίας έχει τις δυνατότητες να σταθεί επάξια στις απαιτήσεις της εποχής μας και να δημιουργήσει τις συνθήκες για την παραμονή των παιδιών της στον τόπο τους. Στοχεύουμε στην αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής και στην ανάδειξη ενός σύγχρονου και ποιοτικού αγροδιατροφικού μοντέλου.
Στοχεύουμε στην επανεκκίνηση του δευτερογενούς τομέα ανάπτυξης με παράλληλη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής Οινοφύτων - Σχηματαρίου, στη λεκάνη του Ασωπού. Στοχεύουμε στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος με την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων στη Βοιωτία, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα πολιτιστικών Διαδρομών του Διαζώματος -Αρχαίο θέατρο Τανάγρας, Καβείριο, Κοιλάδα Μουσών, Χαιρώνεια και Ορχομενός- καθώς και στην προβολή του ανακαινισμένου μουσείου της Θήβας.
Στοχεύουμε στο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού, με την προβολή της Μονής του Οσίου Λουκά («Αγια-Σοφιά» της Ρούμελης, παγκόσμιο μνημείο της Χριστιανοσύνης, προστατευόμενο από την UNESCO), της Παναγίας της Σκριπού στον Ορχομενό κ.ά., όπως και στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού (Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, Μονοπάτια Ελικώνα, Διαδρομές Βοιωτικού Κηφισού). Αυτή είναι η ταυτότητά μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και τον προβάλλουμε», καταλήγει η κ. Παπαθωμά.




http://www.ethnos.gr/
















-------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό