Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές και στο Δήλεσι





Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από εταιρείες, περίπτερα, μίνι μάρκετ καθώς και κλοπές φουσκωτών σκαφών και αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Χώρας



Συνελήφθησαν έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας, μέλη της ομάδας

Εξιχνιάσθηκαν δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις κλοπών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από εταιρείες, περίπτερα, μίνι μάρκετ καθώς και κλοπές φουσκωτών σκαφών και αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Χώρας.
Συνελήφθησαν, χθες (7-12-2015) το απόγευμα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στο κέντρο της Αθήνας και σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ( πέντε άνδρες και μία γυναίκα), μέλη της σπείρας. Επίσης ένα έβδομο μέλος της σπείρας είναι ήδη κρατούμενος για διοικητική απέλαση στην Α.Δ. Φθιώτιδας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα και τη συνεργασία με άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Χώρας, οι συλληφθέντες από αρχές τους έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που αφαιρούσε φουσκωτά σκάφη και βάρκες, από περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς και αυτοκίνητα. Επιπλέον προέβαιναν σε διαρρήξεις-κλοπές από εταιρείες, περίπτερα, μίνι μάρκετ από τα οποία αφαιρούσαν εμπορεύματα και εργαλεία, τα οποία πωλούσαν αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις κλοπών και αναλυτικά:

  • Οκτώ (8) κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και στην Πρέβεζα, από τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα επτά (7).
  • Τρεις (3) κλοπές φουσκωτών σκαφών, από τα οποία δύο (2) βρέθηκαν σε περιοχή της Αχαΐας.
  • Τέσσερις (4) διαρρήξεις-κλοπές περιπτέρων και μίνι μάρκετ στον Κολωνό, Δήλεσι, Λευκάδα και Βόνιτσα.
  • Δύο (2) διαρρήξεις-κλοπές σε συνεργεία αυτοκινήτων στην Αθήνα.
  • Μία κλοπή-διάρρηξη σε εταιρεία στην Αθήνα, από την οποία αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία.

Μετά από έρευνες σε οκτώ (8) οικίες και αποθήκες, που διατηρούσαν τα μέλη της σπείρας, στο κέντρο της Αθήνας και στους Αγίους Αναργύρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) πιστόλι
  • Ένα (1) τυφέκιο (απομίμηση πολεμικού τυφεκίου)
  • Τέσσερα (4) κλεμμένα αυτοκίνητα
  • Τέσσερα (4) αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών
  • Μία (1) μοτοσυκλέτα
  • Πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων
  • Διαρρηκτικά εργαλεία
  • Πλήθος κινητών
  • Το χρηματικό ποσό των -1.190- ευρώ

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι τρεις (3) από τους δράστες είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για ληστείες, κλοπές και κατοχή ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσαν μία (1) καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο (2) έτη για παράνομη διακίνηση μεταναστών και ένα (1) ένταλμα σύλληψης για ληστεία.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.











---------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό