Ενημέρωση από την παράταξη Ο «ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»




  1. Η τοποθέτηση του Λάζαρου Μαυράκη για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016
  2. Νέα παρέμβαση της Δημοτικής  Παράταξης «Ο ΔΗΜΟΣ στους ΠΟΛΙΤΕΣ» για το θέμα εγκατάστασης της νέας μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων στην ιστορική Τανάγρα, από την εταιρία CINAR


Ο «ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
(Καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τανάγρας
για το 2016 και αποχώρησε από τη συνεδρίαση)

Η τοποθέτηση του Λάζαρου Μαυράκη για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016

Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριου συνάδελφοι,

Θα ξεκινήσουμε την τοποθέτηση της Παράταξής μας επισημαίνοντας στη Δημοτική Αρχή ότι δεν εφαρμόζει τη Διοικητική Διαίρεση της Χώρας στις αποφάσεις της, εξακολουθώντας να αναφέρει τους οικισμούς με την προ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ονομασία τους και να μην εφαρμόζει το νόμο για τη δημιουργία της Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου.
Συγκεκριμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα και όχι μόνο, η Δημοτική Αρχή αναφέρεται σε Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα που έχουν καταργηθεί από το 2010, αντί για Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες όπως προβλέπεται από το Νόμο.
Επίσης δεν εφαρμόζει την τροποποίηση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» (ΦΕΚ 270Α/2014), με την οποία ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων η Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου. Έτσι στην απόφασή της για τα δημοτικά τέλη του 2016 δεν αναφέρει τα τέλη στη Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου, τη μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό κατοικημένη περιοχή του Δήμου μας, αλλά αναφέρει δημοτικά τέλη μόνο στις υπόλοιπες τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.
Και εάν δεχθούμε πως τα ανωτέρω αφορούν τα εντός του Δήμου Τανάγρας, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και στις προς τα έξω κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, με αποκορύφωμα να μη συμπεριληφθεί η Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου στην πρώτη και γνωστή στη Δημοτική Αρχή εισήγηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη για τη δημιουργία Πρότυπης Βιομηχανικής Πόλης γύρω από τον ΑΣΩΠΟ. Χρειάστηκε η παρέμβασή μας για να προστεθεί στη δεύτερη εισήγηση του Περιφερειάρχη η Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου!

Συνεχίζουμε με τις κύριες προτεραιότητες στα έργα του Δήμου για το 2016 που θεωρούμε ως βασικη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου Τανάγρας:
  1. Κεντρικό διυλιστήριο για καθαρό νερό σε ολόκληρο το Δήμο.
  2. Εξυγίανση του «ΑΣΩΠΟΥ».
  3. Πολεοδομική μελέτη Δηλεσίου, για την ένταξή του στο Σχέδιο Πόλεως.
Τα δύο πρώτα θέματα έχουν ήδη δρομολογηθεί, ενώ για την ένταξη του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως έχει προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα μόνο ένας κωδικός αριθμός  χωρίς να προβλεφθεί ούτε ένα Ευρώ για την εκπόνηση των μελετών!

Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να τροποποιήσει το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 ως εξής:
Από τις 900.000 Ευρώ που προβλέπονται για έργα ανάπλασης των εισόδων στους οικισμούς Κλειδιού και Αγίου Θωμά, ασφαλτοστρώσεις στο Σχηματάρι και το Δήλεσι και τέλος δίκτυο ομβρίων στα Οινόφυτα να αφαιρεθούν 400.000 Ευρώ που θα προστεθούν στον κενό κωδικό για τις Πολεοδομικές Μελέτες Δηλεσίου.


Εφόσον εγκριθεί η ρεαλιστική μας πρόταση, που τη θεωρούμε ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου Τανάγρας, θα υπερψηφίσουμε τον προϋπολογισμό.

Η ρεαλιστική μας πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή και καταψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα ως αντιαναπτυξιακό και απλά διαχειριστικό που δεν συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου Τανάγρας.
Ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας μετά από την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δήλεσι, 03 Νοεμβρίου 2015
Για το «ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
                                                                                                          ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ



------------------



Νέα παρέμβαση της Δημοτικής  Παράταξης «Ο ΔΗΜΟΣ στους ΠΟΛΙΤΕΣ» για το θέμα εγκατάστασης της νέας μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων στην ιστορική Τανάγρα, από την εταιρία CINAR.

Θέμα:  
[Fwd: ] CINAR ΓΙΑ κ. ΣΑΝΙΔΑ
Από:  
lmavrakis@teemail.gr
Ημερομηνία:  
Πεμ, Δεκέμβριος 3, 2015 19:36
Προς:  
periferiarxis@pste.gov.gr
Προτεραιότητα:  
Κανονική
Επιλογές:  


Κύριε Σανιδά
Στην πρόσκληση της συνεδρίασης το 6ο Θέμα αφορά στη ΜΠΕ για τη μονάδα της CINAR στον οικισμό Τανάγρας.

Επειδή στην πρόσκληση περιγράφεται ως " Μελέτη ....για επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδας ...", σας ενημερώνω ότι δεν υφίσταται καμία μονάδα στη συγκεκριμένη τοποθεσία και πως οι εργασίες κατασκευής της μονάδας βρίσκονται στη φάση των γενικών εκσκαφών για την κατασκευή της θεμελίωσης.
Ζητείται δηλαδή η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός σε ανύπαρκτη μονάδα;

Με εκτίμηση
Λάζαρος Μαυράκης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας
Επικεφαλής του συνδυασμού "Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"












---------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας