Δελτίο Τύπου «Βιωματικό Σεμινάριο Αγιογραφίας για μαθητές»









ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ  ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄
                                       Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2
                                                                               ΤΚ: 32011 Οινόφυτα Βοιωτίας
                               Τηλ&Fax: 2262032168
                                   www.lib-ieronimoub.gr
                                                email : info@lib-ieronimoub.gr


Οινόφυτα  11/12/2015


Δελτίο Τύπου
«Βιωματικό Σεμινάριο Αγιογραφίας για μαθητές»

            Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 μαθητές της Ά τάξης του Γυμνασίου Οινοφύτων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄. Με μέριμνα της Βιβλιοθήκης οι μαθητές παρακολούθησαν Βιωματικό Σεμινάριο «Αγιογραφίας». Έτσι, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πως κατασκευάζεται μια βυζαντινή εικόνα σε όλα της τα στάδια. Έγιναν για μια ημέρα οι ίδιοι αγιογράφοι και βίωσαν τη χαρά της δημιουργίας. Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν την τεχνική κατασκευής μιας Εικόνας και να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον, συνειδητοποίησαν ότι η τέχνη αυτή είναι κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής του.
            Την επιστημονική επίβλεψη, οργάνωση και υλοποίηση του σεμιναρίου είχε η Αγιογράφος κα Δωροθέα Γιαννούκου. Η διοίκηση της Βιβλιοθήκης  Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Διευθυντή του Γυμνασίου Οινοφύτων κ. Κυριτσόπουλο Δημήτριο και στη Θεολόγο κ. Μιλιλή Μαρία που συντόνισαν την εκπαιδευτική επίσκεψη. Επίσης, εκφράζονται ευχαριστίες στην κα Νίκα Αλεξάνδρα , εθελόντρια της Βιβλιοθήκης, που με κόπο φρόντισε να προετοιμάσει τα υλικά για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.
            Το Βιωματικό Σεμινάριο θα συνεχισθεί με άλλη ομάδα μαθητών .



Για τη
Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄



Αδαμαντία Ματθαίου- Λιάπη 

















--------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό