ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΝΑΓΡΑΣ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ της 23-11-2015

ΠΑΝΤΑΝΑΓΡΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Εκατόν ογδόντα πέντε περίπου μέρες μετά την θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έγκριση της μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων της εταιρίας διαχείρισης αποβλήτων CINAR A.E. από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, χρειάστηκε η κινητοποίηση των πολιτών της Τανάγρας.
Δυναμικό παρόν έδωσαν πεντακόσιοι περίπου κάτοικοι, όχι μόνο της Τανάγρας αλλά και άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας φωνάζοντας συνθήματα για να μην έλθουν απόβλητα στην Τανάγρα.
Συμπαρατάχθηκαν ακόμη μαζί μας: σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, σύλλογοι ,φορείς, πολιτευτές καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιαννάκης που στον χαιρετισμό του δήλωσε άγνοια του θέματος και μας γέμισε ερωτηματικά.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την όλη στάση και την συμπεριφορά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και της Περιφέρειας, αφού μας αγνόησαν, η οποία προσβάλλει την προσωπικότητά μας αλλά και την ιστορική αξία της Τανάγρας.
Καλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής του να ανακαλέσουν κάθε προηγούμενη απόφασή τους ώστε να μην γίνει η εκτέλεση του έργου διαχείρισης επικίνδυνων και μη αποβλήτων στον τόπο μας.
Η εναπόθεσή τους σε μέρος που έχει χαρακτηρισθεί αρχαιολογικός, αποτελεί ανεπανόρθωτη προσβολή για ένα ιστορικό και πολιτισμικό σύμβολο και υποβαθμίζει σοβαρά από κάθε άποψη την περιοχή μας.
Επίσης η πολύ μικρή απόσταση από το χωριό της Τανάγρας εγκυμονεί κινδύνους υγείας για τους κατοίκους σε περίπτωση ατυχήματος, για τις καλλιέργειες των αγροτών μας αν μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας αλλά πρέπει να τονίσουμε και την τεράστια οικολογική καταστροφή που μπορεί να προκληθεί.
Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο μέχρι να δικαιωθούμε.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΏΝΑ














-----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας