Δελτίο τύπου για τη συγκέντρωση στη Τανάγρα





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                                                                                                                  ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ 23/11/2015
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Δελτίο Τύπου
Την 21η Νοεμβρίου 2015 ημέρα Σάββατο, σύσσωμη η κοινωνία της Τανάγρας πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας για την επικείμενη εγκατάσταση Κέντρου προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης επικίνδυνων και μη αποβλήτων , στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας , οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Τανάγρας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι οργανώσεων και τοπικών φορέων, ο πρώην βουλευτής κ. Γιαννάκης , κάτοικοι κατέληξαν στο σημείο όπου έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση του Κέντρου.
Ο κ. Περγάλιας τόνισε πως με την συνδρομή όλων θα αποτρέψει ,με κάθε θεμιτό τρόπο τη νέα εγκατάσταση, δεδομένου ότι ο Δήμος Τανάγρας δεν αντέχει άλλη περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες πρέπει να αντισταθούν σε μία απόφαση που ουσιαστικά επιβάλλεται “άνωθεν” και ακυρώνει τα δικαιώματα των πολιτών.
Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για διοικητικές διαδικασίες (αναφορικά με εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων εταιρειών) οι οποίες είναι κατ’επίφασιν δημοκρατικές ενώ στην πραγματικότητα αποκλείουν την τοπική κοινωνία από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ανέφερε: “εμείς εδώ είμαστε για να ανοίγουμε σχολεία”, υπονοώντας πως η Δημοτική Αρχή έχει την ιερή υποχρέωση να είναι κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη με σχεδιασμούς που στοχεύουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη.
Ο κ. Περγάλιας δεσμεύτηκε για την μαχητική στάση που θα τηρήσει η Δημοτική Αρχή όσον αφορά την συγκεκριμένη απόφαση , καθώς επίσης όσον αφορά ανάλογες αποφάσεις που λαμβάνονται από άλλους   θεσμούς , οι οποίοι όχι μόνον αφίστανται των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, αλλά με “νομιμοφανείς” τρόπους την αγνοούν.
Ειδικότερα τόνισε ότι ,ο Δήμος έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση της Απόφασης της Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας , βάσει της οποίας εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση του Κέντρου Αποβλήτων.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει άμεσα για τις περαιτέρω δράσεις του, με στόχο την οριστική απομάκρυνση του συγκεκριμένου περιβαλλοντικού κινδύνου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ













----------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας