Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τανάγρας





Φτώχεια, ανεργία και οικονομική εξαθλίωση δοκιμάζουν τις αντοχές της Ελληνικής κοινωνίας.
Ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας στερούνται βασικά αγαθά διαβίωσης, αισθάνονται μόνοι και αβοήθητοι, καταρρακώνονται ηθικά και κοινωνικά, χάνουν την αξιοπρέπεια και την ελπίδα τους.
Ο Δήμος Τανάγρας και η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα Ελένη Ζαφειροπούλου-Στουραίτη , έχοντας επίγνωση της δραματικής κατάστασης πολλών συμπολιτών μας που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, έχει δημιουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο για να στηρίξει έμπρακτα άπορους δημότες που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.
Το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την δωρεάν παροχή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορους δημότες, είναι μια πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Είναι εκδήλωση αγάπης και συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, με στόχο την προστασία της αξιοπρέπειάς τους και την εξασφάλιση ενός ανεκτού επιπέδου διαβίωσης.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου βασίζεται στην ανταλλακτική οικονομία και τον εθελοντισμό. 
Τρόφιμα, ρουχισμός και άλλα απαραίτητα είδη διαβίωσης για τους άπορους δημότες, θα προέρχονται από χορηγίες και δωρεές, καθώς και από προμήθειες που διενεργεί ο Δήμος.
Βιομηχανίες και βιοτεχνίες, παραγωγοί και έμποροι προϊόντων, επιχειρηματίες, σύλλογοι και σωματεία, οργανώσεις, σχολεία, εθελοντές και πολίτες μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προσφέροντας τρόφιμα, είδη ένδυσης, παιδικά είδη  και άλλα απαραίτητα προϊόντα καθημερινής διαβίωσης.
Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το οξυγόνο που θα κρατήσει ζωντανή την κοινωνία μας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι υπόθεση όλων μας.

Στην προσπάθεια αυτή, σας καλούμε να γίνετε αρωγοί και συμμέτοχοι.

Να προσφέρουμε, ο καθένας όπως μπορεί ανάλογα με τις δυνατότητές του. Να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο κάθε Τρίτη θα δέχεται τις προσφορές των συμπολιτών μας από τις 10:00 έως τις 14:00
Παλαιό δημαρχείο Σχηματαρίου  Ιοκάστης 17
Τηλ. Επικοινωνίας: 6977 53 20 57



«Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα
 από όσα μπορείς
 και περηφάνια να παίρνεις λιγότερα
 από αυτά που χρειάζεσαι»








--------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό