Αιολικό-μαμούθ 225 Μεγαβάτ στη Νότια Εύβοια πήρε περιβαλλοντική έγκριση




Έντεκα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 225 Μεγαβάτ έλαβαν έγκριση περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.
Τα αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν στη νότια Εύβοια. Αποτελούνται από 75 ανεμογεννήτριες της Vestas ισχύος τριών Μεγαβάτ η κάθε μία.
Ανήκουν στην RF Energy, στην οποία συμμετέχει σε ποσοστό 50% θυγατρική της FG Europe του ομίλου Φειδάκη, με συμμετοχή και εταιρειών του ομίλου Ρέστη.
Η παραγόμενη ενέργεια, σύμφωνα με την άδεια, θα διοχετεύεται στο εθνικό δίκτυο με υποβρύχιο καλώδιο μήκους 59,5 χιλιομέτρων. Αυτό θα συνδέει τη θέση Ευαγγελισμός – Κόμητο της Εύβοιας με την Κακιά Θάλασσα Κερατέας στην Αττική.
Όπως μεταδίδει το euro2day, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων δεν είναι ιδιαίτερα σαφής. Μιλά συγκεκριμένα για υπόγειο καλώδιο υψηλής τάσης μήκους 18,5 χιλιομέτρων που θα συνδέει την Κακιά Θάλασσα με σημείο στα Μεσόγεια, όπου θα κατασκευαστεί Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης.
Τα ακριβή σημεία της όδευσης του υπόγειου καλωδίου και κατασκευής του ΚΥΤ, περιγράφονται σε χάρτη, χωρίς όμως κάποια συγκεκριμένη αναφορά στην Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων.


econews









---------------------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό