Σε αποθήκη στα Οινόφυτα το ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ




Η «Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στην περιπετειώδη τροπή που έχει πάρει η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μεταφέρει τα γραφεία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από την οδό Πανεπιστημίου σε άλλο κτίριο, επί της οδού Πειραιώς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το parapolitika.gr, μετά την εκκένωση των γραφείων της oδού Πανεπιστημίου, η διαδικασία της μετακόμισης δεν ολοκληρώθηκε με τη στέγαση του κόμματος σε επαγγελματικό χώρο, αλλά σε μια αποθήκη στα Οινόφυτα, καθώς εκεί μεταφέρθηκε εξοπλισμός των γραφείων και η οικοσκευή.
Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετεγκατάστασης στην οδό Πειραιώς, καθώς οι συζητήσεις που είχαν κάνει οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού για ένα κτίριο που βρίσκεται πλησίον -για την ακρίβεια, απέναντι- του νεοκλασικού του Ιδρύματος «Γ. Παπανδρέου» δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Τα «υποψήφια» γραφεία βρίσκονται στον πρώτο και τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Πειραιώς 88, ακριβώς απέναντι, δηλαδή, από το ίδρυμα της οικογένειας Παπανδρέου. Στους άλλους δύο ορόφους στεγάζονται μια διαφημιστική εταιρεία και ένα αρχιτεκτονικό γραφείο, ενώ στους χώρους που θέλει να νοικιάσει ο Γιώργος Παπανδρέου παλαιότερα λειτουργούσαν οι υπηρεσίες φύλαξης των αρχείων του ΤΕΒΕ.
Η επιλογή του συγκεκριμένου μέρους εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του Κινήματος, αλλά, κυρίως, θα διευκολύνει τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, καθώς εδώ και πολλούς μήνες έχει μεταφέρει το πολιτικό του γραφείο στο Ιδρυμα «Παπανδρέου».
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το parapolitika.gr, η συγκεκριμένη περιοχή έχει και άλλα πλεονεκτήματα, που συνδέονται με καθαρά οικονομικούς λόγους. Τα προηγούμενα γραφεία στην οδό Πανεπιστημίου κόστισαν εξαιρετικά ακριβά στα ταμεία του κόμματος, καθώς το ενοίκιο άγγιξε τα 8.000 ευρώ το μήνα. Είναι προφανές ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν έδωσε τότε μεγάλη σημασία στο κόστος, καθώς θεωρούσε βέβαιη την είσοδο των Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Βουλή και ότι, ως εκ τούτου, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα έξοδα είτε από την εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης είτε από την παρακράτηση μέρους της αποζημίωσης των βουλευτών που θα εκλέγονταν με τα ψηφοδέλτιά του.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τους ιδιοκτήτες των γραφείων της οδού Πανεπιστημίου το ΚΙΔΗΣΟ έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η «εγκατάλειψη» του κτιρίου έγινε αναγκαστικά, δηλαδή με τη διαδικασία της κατεπείγουσας έξωσης.
Χρωστάει της Μιχαλούς
Ως «ανοιχτοί λογαριασμοί» περιγράφονται οι οικονομικές εκκρεμότητες, που θα διευθετηθούν λίαν συντόμως, σχετικά με χρέη κοινοχρήστων, ύψους περίπου 5.000. Σύμφωνα με στελέχη από το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, στην περιοχή της οδού Πειραιώς το ενοίκιο δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ μηνιαίως, γεγονός που εξασφαλίζει πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη στα ταμεία του Κινήματος. Υπήρχαν πολλοί που προέβλεπαν ότι την επομένη της εκλογικής αποτυχίας του ΚΙΔΗΣΟ ο Γιώργος Παπανδρέου θα εγκατέλειπε την προσπάθεια και θα δρομολογούσε τη διάλυσή του.
Ωστόσο, πέραν του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δύσκολα το βάζει κάτω και για τον λόγο αυτό θα δοκιμάσει εκ νέου την τύχη του στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, υπήρχε ακόμα ένας σοβαρός λόγος, που δεν υπήρχε περίπτωση να μη ληφθεί υπόψη από τον πρώην πρωθυπουργό. Το ΚΙΔΗΣΟ ανήκει στα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής, αλλά δικαιούνται κρατικής χρηματοδότησης, αφού πληροί όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας. Εξασφάλισε ποσοστό άνω του 1,5%, συγκεκριμένα 2,46%, και έχει εκλογικούς συνδυασμούς σε όλη επικράτεια. Αντιθέτως, άλλα κόμματα, όπως η «Τελεία» του Α. Γκλέτσου και η Ενωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη, που επίσης πέρασαν το όριο του 1,5%, έχασαν το δικαίωμα εξασφάλισης κρατικής χρηματοδότησης επειδή δεν είχαν εκλογικούς συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια στο όριο του 70%.
Πουλάει και κουπόνια για να μαζέψει χρήματα
Στην παρούσα φάση η επιλογή «φθηνού» ενοικίου για τη λειτουργία των γραφείων του ΚΙΔΗΣΟ έχει άμεση σχέση με το θέμα της εκταμίευσης της κρατικής χρηματοδότησης, δεδομένου ότι η παροχή του προβλεπόμενου κονδυλίου προς το Κίνημα δεν προβλέπεται εντός του έτους, αλλά του χρόνου, και συγκεκριμένα μετά τον Φεβρουάριο του 2016. Μέχρι τότε τα έξοδα του κόμματος θα καλύπτονται από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, καθώς και από μηνιαίες συνδρομές του στελεχιακού δυναμικού, στο οποίο ανήκουν αρκετοί πρώην βουλευτές και υπουργοί από την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, στα πλάνα του επιτελείου του πρώην πρωθυπουργού είναι τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει οικονομική εξόρμηση με την πώληση κουπονιών σε φίλους και μέλη του ΚΙΔΗΣΟ.



ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
           http://www.spirospero.gr/




--------------
Οι αναρτήσεις που γίνονται από το διαδίκτυο τα κείμενα και οι φωτογραφίες πάντα με την αναφορά της πηγής , θεωρώ ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε με για την αφαίρεση τους. Αναρτήσεις η αναδημοσιεύσεις, από άλλες πηγές που αναρτώνται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα υπογραφούν. Σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το blog εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό