Στη Βουλή το κλείσιμο στο 90ο χλμ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας




Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: Κλείσιμο Διέλευσης Οχημάτων στο 90ο χιλιόμετρο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

Σήμερα, στις 7 Ιουλίου 2015 η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ έκλεισε τη σύνδεση με τον παράδρομο στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδούς, στο ρεύμα πορείας προς Λαμία, παρόλο που είχε λάβει την έγγραφη προτροπή(αριθμός πρωτοκόλλου 1181, 7/7/2015) από τον Αναπληρωτή υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη να μην προβεί σε αυτή την ενέργεια λόγω και των έκτακτων οικονομικών συνθηκών. Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γενικά αλλά και ειδικά σήμερα στις συνθήκες που ζούμε επειδή οι κάτοικοι της περιοχής της Βοιωτίας αναγκάζονται για τοπικές μετακινήσεις, στις καθημερινές τους εργασίες, να δαπανούν το ποσό των 8 ευρώ.
Ο μόνος που κερδίζει από αυτήν την κατάσταση είναι η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ σε βάρος των πολιτών που ασφυκτιούν οικονομικά αυτή την περίοδο. Ακριβώς, λόγω των συνθηκών τα διόδια πρέπει να μειωθούν σημαντικά και να μην διακοπούν οι ελεύθερες προσβάσεις προς την Εθνική Οδό, όπου αυτές υπάρχουν για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να επανέλθει η ελεύθερη πρόσβαση στο 90ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα προς Λαμία;
    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μειωθεί δραστικά το κόστος των διοδίων; 

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Σκούμας Αθανάσιος
Σταθάς Γιάννης



http://permisospress.blogspot.gr/


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό