Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου





Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης, σχετικά με τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου. Αναλυτικά, το κείμενο:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Για τα προβλήματα του ΚΥ Σχηματαρίου

Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου σηκώνει μεγάλο βάρος στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε μια περιοχή με πολλές απαιτήσεις και μεγάλη βιομηχανική ζώνη. Εκτός των διευρυνόμενων αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, υπάρχουν άμεσα οξυμένα προβλήματα.
Μεταξύ αυτών σημειώνουμε ότι:
Ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί δραματικά, από 168 χιλιάδες ευρώ το 2014 σε 72 χιλιάδες το 2015, ποσό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή των εφημεριών.
Δεν είναι εξασφαλισμένος ο εφοδιασμός με αναλώσιμα υλικά, και τις προηγούμενες μέρες το Κέντρο δεν διέθετε οξυγόνο.
Δεν υπάρχει ασθενοφόρο και συνεπώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε επείγοντα περιστατικά, τα οποία είναι συχνά στη βιομηχανική ζώνη και την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.
Επιπλέον το κτίριό του είναι επικίνδυνο, έχει πρόβλημα καθίζησης και ρωγμών σε πολλά σημεία (ενώ η περιοχή είναι σεισμογενής).
Τόσο το ΚΥ Σχηματαρίου όσο και το ΠΕΔΥ Οινοφύτων, υπάγονται στην ευθύνη της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, και η σχέση αυτή προκαλεί έντονα προβλήματα γραφειοκρατίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΚΥ Σχηματαρίου».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ