Κατάσχεση 3,5 κιλών ηρωίνης, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας




Σημαντικό πλήγμα στην οργανωμένη μεταφορά – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με τη κατάσχεση πάνω από 3,5 κιλών ηρωίνης, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας
Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί ROMA , οι οποίοι μετέφεραν τα ναρκωτικά σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη οχήματος
Κατασχέθηκαν επιπλέον πιστόλι, φυσίγγια, χρηματικό ποσό και κοσμήματα
Συνελήφθησαν, χθες (04-04-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί ROMA , οι οποίοι μετέφεραν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη οχήματος, πάνω από (3,5) κιλά ηρωίνης.
Πρόκειται για έναν 41χρονο άνδρα και μία 39χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με μεταφορά από τους δράστες, ναρκωτικών ουσιών από περιοχή της Αθήνας προς τη Βόρεια Ελλάδα, εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο χώρο αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν, επτά (7) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού μεικτού βάρους (3.541) γραμμαρίων.
Επιπλέον στο εσωτερικό του οχήματος και στη κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα πιστόλι με τη γεμιστήρα του,
  • (52) φυσίγγια πιστολιού,
  • το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ,
  • (2) κινητά τηλέφωνα και
  • διάφορα χρυσαφικά, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται ο τρόπος κτήσης και προέλευση τους,
Επίσης κατασχέθηκε και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για τη καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό