Διακριβώθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας ROMA , για διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας




Ταυτοποιήθηκαν εννέα (9) μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «αρχηγός της», ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας τριών ακόμη συνεργών τους
Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (13) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, καθώς και (1) κλοπή από όχημα, σε Αλίαρτο, Βάγια, Ορχομενό, Δαύλεια, Άγιο Γεώργιο και άλλες περιοχές
Σε βάρος των μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρυσαφικά, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (55.000) ευρώ
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, η δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας ημεδαπών ROMA , τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας συνολικά εννέα (9) μελών της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 37, 35, 22 και 19 ετών καθώς και έναν ανήλικο (13χρονος), όπως επίσης και για τρεις γυναίκες, ηλικίας 36, 24 και 20 ετών, καθώς και μία ανήλικη (16χρονη).
Σε βάρος των ανωτέρω, αλλά και τριών ακόμη συνεργών τους τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Η ταυτοποίηση των μελών της σπείρας και η διακρίβωση της εγκληματικής τους δράσης επετεύχθη μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του 2014, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση, «αρχηγικό» μέλος της οποίας φέρεται ότι ήταν ο 35χρονος, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες και αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της σπείρας επέλεγαν αρχικά τους υποψήφιους «στόχους» τους (μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες) και προέβαιναν, κυρίως πρωινές ώρες, στην κατόπτευσή τους, προκειμένου να εξακριβώσουν την τυχόν παρουσία ενοίκων εντός των διαμερισμάτων.
Στην συνέχεια παραβίαζαν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα, είτε εισέρχονταν στο εσωτερικό τους με διάφορες προφάσεις και αφαιρούσαν, με την μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικά ποσά, τιμαλφή, αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων. Ακολούθως διέφευγαν με οχήματα όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη «τσιλιαδόρων».
Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, στην διάπραξη δεκατριών (13) κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής από οικίες, καθώς και μίας (1) κλοπής από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, σε περιοχές της Αλίαρτου, Δαύλειας, Βαγίων, Ορχομενού, Αγίου Γεωργίου και Προφήτη Ηλία Χαιρώνειας Βοιωτίας.
Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρυσαφικά, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (55.000) ευρώ.
Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας