Δελτίο Τύπου Δήμου Τανάγρας για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων




Το παρακάτω δελτίο τύπου στάλθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ και είναι σχετικά με την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων από το Δήμο Τανάγρας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ




ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ


Σχηματάρι
26/1/2015
        ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
       & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Αρ. Πρωτ.
1172
Ταχ. Διεύθυνση :
Πλατεία Παμμ. Ταξιαρχών 1




ΤΚ:
32009 Σχηματάρι




Πληροφορίες :
Καρύγιαννης Ευάγγελος




Τηλ. :
22623 51133

ΠΡΟΣ :
Εφημερίδα  Ελεύθερος Λόγος
Τελεφαχ :
22623 51138











ΘΕΜΑ :
«Δελτίο Τύπου»



Στο φύλλο υπ αριθ 105 του μηνός Ιανουαρίου 2015 και στην σελίδα 6 στη στήλη ‘‘Μικρά δημοσιο-γραφικά’’ δημοσιεύθηκε ένα επιεικώς ατυχές σχόλιο για την αντιμετώπιση του Δήμου στις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν την περίοδο από 30/12/2014 έως 8/1/2015. Για να αποκατασταθεί η αλήθεια από τις εσφαλμένες πληροφορίες που δημοσιεύσατε και για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σας που είναι και δημότες του Δήμου Τανάγρας , σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :
Α) Το  Συντονιστικό Τοπικό Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τανάγρας συνεδρίασε , και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Τανάγρας ,    την  15η  Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 με θέματα :
α) Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου
β) Λήψη προληπτικών μέτρων και ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων , χιονοπτώσεων και παγετού 2014 -2015.
Στη συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν τα μέλη που έχουν ορισθεί με την 717/2014 απόφαση Δημάρχου , σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3013/2002. Δεν προβλέπεται από καμία διάταξη η πρόσκληση πρώην Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Προστασίας.
Β) Ο Δήμος , μέσω του Δημάρχου και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας , προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες για την προετοιμασία για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων , οι οποίες μεταξύ άλλων ήταν :
i) Η συνεδρίαση για πρώτη φορά του Σ.Τ.Ο. του Δήμου Τανάγρας
ii) Η συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
iii) Η σύνταξη από το   Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μνημονίου ενεργειών για την αντιμετώπιση πλημμύρων , χιονοπτώσεων και παγετού.
iv) Η έγκαιρη προμήθεια άλατος
v) Η μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων για τον εκχιονισμό.
Γ) Μετά την εκδήλωση των χιονοπτώσεων , ο Δήμαρχος , οι Αντιδήμαρχοι και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας είχαν συνεχή επαφή και συνεργασία , τόσο μεταξύ τους όσο και με εκπροσώπους άλλων εμπλεκόμενων φορέων (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας , Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ).Αποτέλεσμα ήταν όλοι οι δρόμοι , ακόμη και στην Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων που πάντα παρουσιάζει προβλήματα , να είναι ανοικτοί. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τη φωτογραφία που δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα του ίδιου φύλου.
Δ) Υπήρξε όντως ζήλος και φιλότιμο μόνο που αυτό επέδειξε όλη η ομάδα του Δήμου (πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό) που ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων καθώς και οι χειριστές όλων των μισθωμένων μηχανημάτων και που όλοι συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον και η συνεργασία με τους  άλλους εμπλεκόμενους φορείς ήταν άριστη.
Ε) Η αναγνώριση της επιτυχημένης αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων από τον Δήμο Τανάγρας ήταν καθολική. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θηβαίων κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας επεσήμανε ότι ο μοναδικός Δήμος της περιφέρειας που δεν είχε ούτε έναν δρόμο κλειστό κατά την διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν ο Δήμος μας. 
 Παρακαλούμε όπως προβείτε σε άμεση επανόρθωση της εσφαλμένης πληροφορίας που μεταδώσατε με δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης – δελτίου τύπου στον επόμενη φύλλο σας.






       Ο  Δήμαρχος



Βασίλειος Περγάλιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας