ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ



Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε την Παρασκευή (30/1/2015), στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στα Οινόφυτα, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ιδρύθηκε το 2008 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και η έδρα του είναι στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Σκοπός του ιδρύματος είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής συνειδήσεως των κατοίκων της περιοχής, η διαφύλαξη της παραδόσεως και του πολιτισμού και τέλος η αντιμετώπιση των πνευματικών και κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής. Στο πλαίσιο του σκοπού αυτού, διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες, ανάμεσα στις οποίες εντάσσεται και η σημερινή ημερίδα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:
  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
  • Διαδικτυακές Απειλές και μέτρα προστασίας.
  • Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.
  • Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Στόχος ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις  δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό