Σε ετοιμότητα παραμένουν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας για τον παγετό αλλά και για πιθανή επιδείνωση



Σε ετοιμότητα παραμένουν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας για τον παγετό αλλά και για πιθανή επιδείνωση

«Η παγωνιά είναι πάρα πολύ μεγάλη ωστόσο έχουμε καταφέρει και έχουμε όλους τους δρόμους της Βοιωτίας ανοιχτούς ενώ μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η ρίψη αλατιού η οποία μπορεί να συνεχιστεί ακόμα μια μέρα αν παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες», σημείωσε η Φ, Παπαθωμά και αναφερόμενη στην δράση όλων των προηγούμενων ημερών για να διατηρηθούν οι δρόμοι προσβάσιμοι επεσήμανε: «Πραγματικά ήταν μια επιχείρηση πάρα πολύ μεγάλη. Σε ορισμένα σημεία της Βοιωτίας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας τα καιρικά φαινόμενα ήταν πάρα πού έντονα και σε κάποια σημεία το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Ωστόσο αντιμετωπίσαμε τα όποια προβλήματα, υπήρξε ένας πάρα πολύ καλός συντονισμός όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, ήμασταν όλοι έξω στους δρόμους ενώ ανακλήθηκαν και οι άδειες
και όλη μαζί δώσαμε τη μάχη με τον χιονιά».
Παράλληλα αφού τόνισε οτι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή συμβάλλοντας σε κάθε προσπάθεια ευχαρίστησε τους υπαλλήλους που «άφησαν τα σπίτια τους και κάναμε εδώ όλοι μαζί πρωτοχρονιά αφού η κατάσταση ήταν δυσχερής και έπρεπε να αντιμετωπιστεί μέσα και αποτελεσματικά» και συνέχισε λέγοντας: «Ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας, την κ. Καραδήμα και τον κ. Ευταξία, την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και τον διευθυντή τον κ. Μαριγούδη, τους χειριστές των μηχανημάτων και όλους όσους έδωσαν την μάχη κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα είχαμε δίπλα μας τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ντίτσα, τον οποίο και ευχαριστώ όπως και τον διοικητή της ΠΥ Θήβας τον κ. Οικονόμου και φυσικά την Αστυνομία».
Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη «όλα πήγαν καλά, στόχος μας ήταν να μην υπάρξει άνθρωπος εγκλωβισμένος και χωριό χωρίς πρόσβαση, αρκετά προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή κάποιοι προσπάθησαν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητα τους χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και ακινητοποιήθηκαν παρεμποδίζοντας και την κυκλοφορία αλλά και τα μηχανήματα που επιχειρούσαν, υπήρξαν και άλλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και ζητάμε την κατανόηση του κόσμου».
Να σημειωθεί επίσης οτι παρά την αυξημένη κυκλοφορία φορτηγών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο η εταιρία που διαχειρίζεται την Εθνικό Οδό, όπου κατά διαστήματα λίγα εκατοστά χιόνι ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν χάος, αντί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε βοήθεια και μηχανήματα από την Περιφέρεια.
«Η Εθνική Οδός δεν είναι δική μας αρμοδιότητα αλλά της Νέας Οδού. Μάλιστα μας είχαν πει οτι θα μας βοηθούσαν σε περίπτωση χιονιού όταν στις επανειλημμένες συσκέψεις που είχαμε κάνει τους είχα ζητήσει να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο της Θήβας. Ωστόσο το δρόμο για το νοσοκομείο το κρατήσαμε μόνοι μας ανοιχτό και όχι μόνο αυτό αλλά η Νέα Οδός μας ζήτησε και μηχανήματα, να βοηθήσουμε εμείς εκείνους όταν εμείς ήμασταν στο δρόμο Κάστρο Ορχομενός με τα ίδια καιρικά φαινόμενα και κρατήσαμε και αυτόν τον δρόμο ανοιχτό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαθωμά.
Οι υπηρεσίες παραμένουν σε ετοιμότητα τόσο για τις περιπτώσεις παγετού όσο και για νέα επιδείνωση του καιρού την επόμενη εβδομάδα.


http://viotianet.gr/?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας