Φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι




Μία γυναίκα νεκρή και 6 τραυματίες είναι ο   τραγικός απολογισμός της καραμπόλας μεταξύ 35 οχημάτων που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο 60ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Σχηματαρίου, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Αθήνα.
Στο σημείο της καραμπόλας έσπευσαν 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα οι οποίοι απεγκλώβισαν τους οδηγούς από τα οχήματά τους, ανάμεσά τους και μία άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της και 6 σοβαρά τραυματίες που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στο νοσοκομείο Θήβας.
Στην καραμπόλα, σύμφωνα με την Τροχαία, συνολικά εμπλέκονται 32 οχήματα, ένα λεωφορείο που μετέφερε μαθητές απο σχολείο του Περιστερίου, οι οποίοι επέστρεφαν απο εκδρομή και δύο νταλίκες.
Ανακοίνωση σχετικά με τη φονική καραμπόλα που σημειώθηκε νωρίτερα στην εθνική οδό στο ύψος του Σχηματαρίου εξέδωσε το ΕΚΑΒ.
Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:
"Το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη μετά τις 18:00 της 12ης Δεκεμβρίου 2014, στο ύψος των παλιών διοδίων του Σχηματαρίου (στο ρεύμα προς Αθήνα), κατόπιν πολλαπλής σύγκρουσης μεγάλου αριθμού οχημάτων (περισσότερα από 30).
Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (166), δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 18:25 και στο επόμενο λεπτό (στις 18:26) έφτασε επιτόπου το πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο, προερχόμενο από το Ε.Κ.Α.Β. Θήβας.
Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. Χαλκίδας (1) αλλά και της Αθήνας (5).
Συνολικά επιχείρησαν 6 ασθενοφόρα και μία Κινητή Μονάδα με τη συνοδεία Ιατρών (σύνολο 7 ασθενοφόρα).

Από τον τόπο του δυστυχήματος τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. παρέλαβαν και μετάφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας 1 νεκρό άτομο και 6 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας αρκετά σοβαρά".

πηγή :www.enikos.gr/














foto :

www.protothema.gr/
www.enikos.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Ταναγραίες κόρες (Tanagra figurine)

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δρομολόγια τοπικής συγκοινωνίας

Το 'Εθιμο της Φωτιάς & Κούλουμα στον Ωρωπό